Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τι πιστεύουν οι πολίτες για Μπάιντεν και διερευνητικές

Διψήφιο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η ΝΔ σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Pulse για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 39% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην 3η θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 7,5%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,5%, τη Ελληνική Λύση με 4,5%, ενώ το ΜέΡΑ25 είναι στο όριο του 3%. Το «Άλλο κόμμα» συγκεντρώνει 7,5%, ενώ στο 9% είναι οι «αναποφάσιστοι και οι δεν απαντώ».

Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 37% (έναντι 38% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) έναντι 22% (από 23%) του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να φτάνει στις 15 ποσοστιαίες μονάδες. Το Κίνημα Αλλαγής σημειώνει 7%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ 25 3%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7% των ερωτηθέντων, 5% δηλώνει λευκό άκυρο ή αποχή, ενώ 8,5% δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 44%, ο «κανένας από τους δύο»« είναι στο 28%, ο Αλέκης Τσίπρας είναι στο 24%, ενώ στο 4% είναι το «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Αναφορικά με την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών, και το εάν θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα, το 17% δηλώνει σίγουρα ναι (2%) και μάλλον ναι (15%), ενώ το 76% απαντά μάλλον όχι (46%) και σίγουρα όχι (30%).

Στην ερώτηση εάν η εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ θα έχει θετική επίδραση για τη χώρα μας στα ελληνοτουρκικά το 59% των ερωτώμενων απαντά σίγουρα ναι (14%) ή μάλλον ναι (45%), ενώ το 33% απαντά μάλλον όχι (23%) ή σίγουρα όχι (10%).

Στο ερώτημα “θα κάνετε το εμβόλιο για τον κορονοϊό”, το 74% απαντά «σίγουρα ναι, μάλλον ναι”, το 21% είναι στο «μάλλον όχι, σίγουρα όχι”, ενώ 5% είναι στο “δεν γνωρίζω/δεν απαντώ”.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Διαβάστε ολόκληρη η δημοσκόπηση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ