Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τι πιστεύουν οι πολίτες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν τα ευρήματα μίας νέας πανελλαδικής δημοσκόπησης, με φόντο την κακοκαιρία “Ελπίς” και τα σοβαρά προβλήματα που αυτή προκάλεσε. Πρόκειται για τη δημοσκόπηση που διενήργησε η Pulse RC για λογαριασμό του ΣΚΑΪ σε δύο φάσεις. Η πρώτη έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 22 – 24 Ιανουαρίου 2022 και η δεύτερη το διάστημα 26 – 29 Ιανουαρίου 2022.

Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 14%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 2,5%.

πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 32,5% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει ποσοστό 14,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3%.

πρόθεση ψήφου

 

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 15 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει ποσοστό 38% έναντι 23% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Το ποσοστό των ερωτηθέντων που απάντησε “κανένας από τους δύο” ανέρχεται στο 34% και εκείνων που είπαν “δεν γνωρίζω/δεν απαντώ” στο 5%.

δημοσκόπηση Pulse

Στην ερώτηση ποιος από τους πολιτικούς αρχηγούς εκφράζει καλύτερα τον κεντρώο χώρο, το 26% όσων συμμετείχαν στην έρευνα απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 22% έκρινε ο Νίκος Ανδρουλάκης και το 20% απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας. Το 23% των ερωτηθέντων απάντησε “κανένας από τους τρεις”.

 

Σχετικά με την κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα, οι συμμετέχοντες στην έρευνα κλήθηκαν να απαντήσουν πόσο ικανοποιητικά την αντιμετώπισε η πολιτεία. Το 7% απάντησε “πολύ” και “αρκετά”, το 16% “μέτρια”, το 72% απάντησε “λίγο” και “ελάχιστα έως καθόλου”, ενώ ένα 5% απάντησε “δεν γνωρίζω/δεν απαντώ”.

δημοσκόπηση Pulse

δημοσκόπηση Pulse

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ