Νέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Πόσοι θα ψηφίσουν το ίδιο κόμμα

Ακόμη μία νέα δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Νέα Δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Οκτώ κόμματα στη Βουλή

Σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 21 μονάδες. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39%, έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 11,5%, το ΚΚΕ με 6,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και η Νίκη με 3,5%. Το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει 1,5%, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης και μένει εκτός Βουλής.

Δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1: Η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Τι κυβέρνηση προτιμούν οι πολίτες

Αποφασισμένοι να ψηφίσουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου εμφανίζονται οι ψηφοφόροι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, το 82% δηλώνει πως σίγουρα θα ψηφίσει στις δεύτερες κάλπες και το 10% ότι μάλλον θα πάει να ψηφίσει.

Την ίδια ώρα, οι 9 στους 10 (91%) όσων ψήφισαν ΝΔ τον Μάιο δηλώνουν ότι θα κάνουν την ίδια επιλογή και τώρα, ενώ ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα ψηφίσει και πάλι το 80% εκείνων που έκαναν τη συγκεκριμένη επιλογή στις πρώτες κάλπες. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δηλώνει ότι θα ξαναψηφίσει το 77% των ψηφοφόρων του κόμματος στις εκλογές του Μαΐου.

Στο σενάριο που επεξεργάστηκε η Pulse για την κατανομή των αναποφάσιστων, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,5%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12%, το ΚΚΕ 7%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,5% και από 4% η Ελληνική Λύση και η Νίκη.

Σε ό,τι αφορά στις έδρες, με βάση το σενάριο, αυτές κατανέμονται ως εξής:

  • 163 για τη ΝΔ
  • 52 για τον ΣΥΡΙΖΑ
  • 32 για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
  • 19 για το ΚΚΕ
  • 12 για την Πλεύση Ελευθερίας .
  • 11 έδρες για την Ελληνική Λύση
  • 11 έδρες για τη Νίκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ