Νέα δημοσκόπηση – Δείτε τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα στην ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρόθεση ψήφου και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία αντίστοιχα καταγράφεται σε μεγάλη δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καταγράφει ποσοστό 30,5% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με με 7,5%, η Χρυσή Αυγή με 7% και το ΚΚΕ με 6%. Μεγάλο είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων δεν απαντούν που φτάνει στο 13,5%.

Χαμηλό είναι το ποσοστό των Ανεξάρτητων Ελλήνων μόλις στο 1% και του Ποταμιού στο 1,5%. Η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, επίσης, συγκεντρώνει χαμηλή προτίμηση στο 2%.

Μπροστά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με 11 μονάδες είναι ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 35% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων και ο Αλέξης Τσίπρας το 24%. Στη δεύτερη θέση έρχεται η απάντηση κανένας από τους δύο σε ποσοστό 34%.

Υψηλός είναι ο βαθμός συσπείρωσης της ΝΔ σε ποσοστό 83%, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει μόλις στο μισό δηλαδή το 52%.

Στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων, ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι αντλεί ψηφοφόρους από την μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων που φτάνει στο 13%. Στην ίδια κατηγορία ψηφοφόρων η ΝΔ συγκεντρώνει μόλις το 3%.

Πηγή: Με πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ