Μητσοτάκης: Συγγνώμη από όλα τα θύματα αστυνομικής βίας – Ο κ. Τσίπρας θέλει νέες πλατείες αγανακτισμένων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε συγγνώμη από όλα τα θύματα αστυνομικής βίας, κάνοντας αναφορά και στα περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο παρελθόν. “Έχω μια ευθύνη ως Πρωθυπουργός της χώρας, γιατί η χώρα έχει συνέχεια και το κράτος έχει συνέχεια, να ζητήσω συγγνώμη από όλους όσοι πληγώθηκαν από κρούσματα αστυνομικής βίας κατά το παρελθόν και επί δικών μας ημερών και επί δικών σας ημερών κ. Τσίπρα. Και από τους συνταξιούχους που ψεκάσατε εγώ θα ζητήσω συγγνώμη και από τα περιστατικά αστυνομικής βίας που προηγήθηκαν της δικής σας διακυβέρνησης εγώ θα ζητήσω συγγνώμη” τόνισε ο Πρωθυπουργός, απαντώντας στη Βουλή στην επίκαιρη ερώτηση, που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον κατηγόρησε ότι «Εσείς χρησιμοποιήσατε τα ΜΑΤ και την Αστυνομία πρώτα και πάνω από όλα, για να προστατεύσετε την δική σας, προσωπική σας εικόνα. Κάνατε προληπτικές προσαγωγές πριν από τις ομιλίες σας. Εσείς κλείσατε την Ηρώδου Αττικού, εσείς ψεκάσατε τους αστυνομικούς. Ή τότε η αστυνομική βία ήταν ένα βολικό εργαλείο για να μην υπάρχουν κοινωνικές αντιδράσεις; Ή μηπως τότε δεν ήμασταν σίγουροι από ποια μεριά έπεφταν οι μολότοφ; Από την καλή ή την κακή κύριε Τσίπρα; Εξαρτάται από το ποια πλευρά είστε όταν πέφτουν οι μολότοφ, αυτό δεν είχατε πει κ. Τσίπρα στον κ. Τζαβάρα; Να μην τα ξεχνάμε αυτά».

“Κύριε Τσίπρα προσπαθείτε να δημιουργήσετε νέες πλατείες αγανακτισμένων”

«Πολιτικός αρχηγός είπε ανερυθρίαστα πως δέχεται το ρίσκο να υπάρξουν συγκεντρώσεις. Το κάνετε αυτό στην κορύφωση της πανδημίας» σχολίασε ο Πρωθυπουργός.

«Δεν χρειάζεται κ. Τσίπρα καμία επιστημονική έρευνα πως σε αυτή τη συγκυρία μαζικές συνάξεις αποτελούν υπερμεταδότη του κορονοιού. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε κ. Τσίπρα; Να πείτε λοιπόν πως το αγαθό της διαμαρτυρίας είναι υπέρτερο του αγαθού της δημόσιας υγείας. Αναλαμβάνετε λοιπόν το ρίσκο να αυξηθούν εκθετικά τα κρούσματα και η πίεση στο ΕΣΥ, επιχειρείτε συνειδητά να μετατρέψετε σε αντικυβερνητικό επιχείρημα την δικαιολογημένη κόπωση. Να δημιουργήσετε νέες πλατείες αγανακτισμένων και να ζωντανέψετε τα ίδια επιχειρήματα που σας έφεραν στην εξουσία» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ