Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Πιο ασφαλείς οι νέες ταυτότητες – Ούτε τσιπάκια έχουν, ούτε κάμερες και μικρόφωνα

Στις νέες ταυτότητες αναφέρθηκε κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός μίλησε για το θέμα που βρίσκεται στην επικαιρότητα, καθώς οι ουρές πολιτών έξω από τα αστυνομικά τμήματα για αντικατάσταση των παλιών ταυτοτήτων και την έκδοση νέων προκειμένου να… προλάβουν ώστε να μην πάρουν τις ψηφιακές, είναι μεγάλες καθημερινά.

Η εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «οι νέες ταυτότητες θα είναι πιο ασφαλείς, καθώς δεν θα μπορούν να πλαστογραφηθούν και να χρησιμοποιηθούν εάν κλαπούν». Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι νέες ταυτότητες θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις καθώς αποτελούν μέρος μιας ενιαίας ευρωπαϊκής κίνησης».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για «fake news» που διακινούνται από μία μικρή πλειοψηφία και ξεκαθάρισε ότι «ούτε τσιπάκια έχουν οι ταυτότητες ούτε κάμερες και μικρόφωνα, ούτε διάφορα άλλα ευτράπελα που ακούγονται. Ας μη γίνουν οι πολίτες θύματα εμπαιγμού και ας μη σπεύσουν να βγάλουν ταυτότητες παλαιού τύπου καθώς αυτές σε λίγο δεν θα ισχύουν πια και άρα τζάμπα μπαίνουν σε αυτήν την ταλαιπωρία και επιβαρύνουν και τα αστυνομικά τμήματα με μία πρόσθετη γραφειοκρατία».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ