Μητσοτάκης στην ΟΝΝΕΔ: Εμείς είμαστε χωρίς κουκούλες και βαριοπούλες

Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταστεί η Ελλάδα πόλος σταθερότητας και προόδου και οι νέοι να κατακτήσουν καλύτερη ζωή, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ,  ενώ έβαλε ξεκάθαρα όρια απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, στο πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την υπόθεση των πανεπιστημίων. 

“Η ΟΝΝΕΔ μίλησε με τόλμη για πολιτικό φιλελευθερισμό και δικαιώματα. Και μόνη η ΔΑΠ πρόταξε στα πανεπιστήμια την άμιλλα απέναντι στην εξίσωση προς τα κάτω. Ήταν επίσης η ΟΝΝΕΔ και η ΝΔ επέλεξαν την Ευρώπη, κάτι τόσο αυτονόητο σήμερα, όμως στη δική μας εποχή, η τότε Αριστερά θαύμαζε τριτοκοσμικά καθεστώτα. Εμείς είμαστε χωρίς κουκούλες και βαριοπούλες, όπως πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη. Και είμαστε έτοιμοι να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας με τη νεολαία, ανιχνεύοντας τα ζητήματα της εποχής, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Συνέδριο ΟΝΝΕΔ

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η χώρα, παρά τις επάλληλες κρίσεις, δεν ξέφυγε από την πορεία της. “Μέσα από μία παγκόσμια αναστάτωση, την απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ελλάδα σήμερα είναι ισχυρότερη από ό,τι ήταν τις τελευταίες 10ετίες και γεωπολιτικά και αμυντικά και οικονομικά». Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στον κάθε πολίτη και αναφέρθηκε ειδικά στη νεολαία για την οποία έγιναν και γίνονται πολλά: Από την αναγνώριση των δικαιωμάτων των ταχυμεταφορέων έως το πρώτο ένσημο, το νέο ασφαλιστικό. Στους νέους απευθύνεται κυρίως και η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και η ψηφιακή κάρτα εργασίας. Επίσης το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση έγινε πράξη από τη δική μας κυβέρνηση, αλλά και οι νταντάδες της γειτονιάς”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά την παιδεία, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι ήδη υπηρετούν στην δημόσια παιδεία περισσότεροι από 16.000 νέοι εκπαιδευτικοί. “Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια εκπαίδευση των ίσων ευκαιριών, την οποία αρνούνται οι αντίπαλοι μας υπονομεύοντας την πολιτική μας. Το δίλημμα σήμερα είναι ή με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες,” είπε και κάλεσε να τοποθετηθούν όλοι ξεκάθαρα. “Εμείς ξέρουμε σε ποια πλευρά είμαστε, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Ο νόμος δεν θα σταματάει στις πύλες του πανεπιστημίου, οι ομάδες φύλαξης πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σύντομα θα είναι εκεί”, προσέθεσε.

Μητσοτάκης σε ΟΝΝΕΔ

Η ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα διαθέτει μια τολμηρή στρατηγική ισότητας με ειδικά σχέδια για τους ΛΟΑΤΚΙ+. “Ποτέ άλλοτε δεν αναπτύχθηκαν τόσες οριζόντιες δράσεις κατά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Ποτέ το κράτος δεν αντιμετώπισε τόσο κατάματα την εξάρτηση από τις ουσίες, τη μόρφωση στις φυλακές. Προ ολίγων εβδομάδων είχα βρεθεί στον πρώτο χώρο εποπτευόμενης χρήσης. Τομή που ξεπερνά στερεότυπα και αγκυλώσεις του παρελθόντος. Εμείς είμαστε η πραγματική προοδευτική δύναμη”, είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ