Μητσοτάκης στη Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία για κάθε άρθρο που αφορά στο δημόσιο πανεπιστήμιο

Ονομαστική ψηφοφορία για κάθε άρθρο που αφορά στο δημόσιο πανεπιστήμιο θα ζητήσει η ΝΔ, σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, το οποίο ψηφίζεται απόψε.

Ένταση στη Βουλή για το «sugar daddies» – Μητσοτάκης σε Κουτσούμπα: Ίσως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως κομμουνιστική χώρα

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι «για εμένα προσωπικά έχει μία ξεχωριστή σημασία καθώς η Εθνική Αντιπροσωπεία καλείται σήμερα όχι απλά να ψηφίσει ένα κομβικό νομοσχέδιο αλλά να εγκρίνει μία ριζική τομή στην ελληνική εκπαίδευση και μία γενναία μεταρρύθμιση ανάπτυξης αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Και πρόσθεσε: «Μία πρωτοβουλία η οποία πρωτίστως ενισχύει το δημόσιο πανεπιστήμιο. Ταυτόχρονα όμως διαμορφώνει και το πλαίσιο ώστε επιτέλους στη χώρα μας να λειτουργήσουν μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά ιδρύματα. Οι νέες διατάξεις αποκτούν έτσι και μία διάσταση καταλυτικά εκσυγχρονιστική αλλά και ευρωπαϊκή».

Μίλησε για μία επιλογή με διπλή κατεύθυνση και παράλληλους στόχους αφού από τη μια προσφέρει περισσότερες ελευθερίες επιλογής στους νέους να σπουδάσουν στον τόπο τους και μάλιστα σε ανταγωνιστικές σε ποιότητα σχολές και από την άλλη φιλοδοξεί να εντάξει την Ελλάδα στο διεθνή εκπαιδευτικό χάρτη ως ένα δυναμικό εκπαιδευτικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Ανέτρεξε μάλιστα στο σημείο αυτό σε παρέμβασή του τον Φεβρουάριο του 2007 ως νέος βουλευτής στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος. «Ας ξεφύγουμε πια από τον πρωτοφανή αναχρονισμό να είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη, η οποία εξακολουθεί να κρατά αυτό το μονοπώλιο στην εκπαίδευση», έλεγε τότε και όπως είπε τα ίδια λόγια επαναλαμβάνει και τώρα ώστε να γίνουν επιτέλους χειροπιαστή πραγματικότητα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ