Μητσοτάκης σε Σολτς: Τα ελληνικά νησιά δεν απειλούν κανέναν – Ο Ερντογάν δηλητηριάζει με ψέματα τον λαό του

«Τα ελληνικά νησιά δεν απειλούν κανέναν» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις δηλώσεις του με τον Όλαφ Σολτς και πρόσθεσε ότι «ο Ερντογάν δηλητηριάζει με ψέματα τον λαό του κατά της Ελλάδας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η ιστορία δεν αλλάζει με παραχαραγμένους χάρτες», ενώ αναφερόμενος στο μεταναστευτικό είπε ότι «η Ελλάδα φρουρεί και θα φρουρεί τα ευρωπαϊκά και ελληνικά σύνορα, αποκρούοντας τις εισβολές των δουλεμπόρων και σώζοντας ζωές».

«Αντιτάσσουμε στην προκλητικότητα τη διεθνή νομιμότητα», είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην τουρκική επιθετική ρητορική. Με τη διεθνή νομιμότητα, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, μπορούμε να λύσουμε και τη μόνη διαφορά που έχουμε με την Τουρκία, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε στον Όλαφ Σολτς ότι η Ελλάδα θέλει να συμμετέχει στη διαδικασία του Βερολίνου αφού η Ελλάδα θέλει να έχει άποψη και λόγο στα της Λιβύης.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε η Τουρκία να επιλέξει τον δρόμο της αποκλιμάκωσης, της διεθνούς νομιμότητας και της ειρηνικής συνύπαρξης.

«Από τη μεριά μου θα με βρουν πάντα έτοιμο να τείνω χείρα φιλίας», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ