Όλαφ Σολτς: Στο Mέγαρο Μαξίμου για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ήδη ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς για τις συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρίσκονται το ενεργειακό και η τουρκική προκλητικότητα.

Στην ατζέντα των συζητήσεων είναι επίσης οι διμερείς σχέσεις και η οικονομική συνεργασία αλλά και οι εξελίξεις στην Ουκρανία.

Σολτς- Μητσοτάκης
Πηγή φωτό: ΕΡΤ

Να σημειωθεί πως σε ό, τι αφορά τη στήριξη της Ουκρανίας, στην περίπτωση της Ελλάδας και της Γερμανίας αυτή επισφραγίστηκε και με τη συμφωνία «κυκλικής ανταλλαγής», προκειμένου να στηριχτεί η ουκρανική άμυνα της Ουκρανίας. Η εν λόγω συμφωνία προβλέπει την παραχώρηση τεθωρακισμένων οχημάτων BMP-1 στην Ουκρανία από την Ελλάδα, η οποία σε αντάλλαγμα θα τα αντικαταστήσει με αντίστοιχα τεθωρακισμένα οχήματα Marder που παραχωρούνται από τη Γερμανία στη χώρα μας.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί ήδη από τον περασμένο Ιούλιο. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του νέου καγκελαρίου της Γερμανίας στην Ελλάδα ενώ είναι ταυτόχρονα η πρώτη επίσκεψη Γερμανού καγκελαρίου μετά την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα της ενισχυμένης εποπτείας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Γερμανός Καγκελάριος ξεναγήθηκε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην Ακρόπολη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ