Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας θέλει να φανεί trendy, αλλά κινδυνεύει να καταλήξει cringy

Mέσα σε 42 μήνες η Ελλάδα έγινε ισχυρότερη γεωπολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά, θωρακίζοντας την άμυνά της, περνώντας από την καθήλωση στην ανάπτυξη, στηρίζοντας το εισόδημα, προστατεύοντας τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας απόψε στην εκδήλωση «European Youth Day» που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ.

Τσαπανίδου: Ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε να μιλήσει για μισθούς ύστερα από ένα χρόνο αισχροκέρδειας

Ο πρωθυπουργός προσέθεσε απευθυνόμενος στους νεολαίους, ότι αν μέχρι τώρα έγιναν πολλά, μένουν να γίνουν πολλά περισσότερα, ειδικά για τη νέα γενιά, και ζήτησε την στήριξη τους. “Γι’ αυτό και σε αυτή τη νέα προσπάθεια σας χρειάζομαι, σας θέλω δίπλα μου, να ταξιδέψουμε παντού το μήνυμα ότι όπως χθες λέγαμε το είπαμε και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι το κάναμε, έτσι και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι ό,τι λέμε κι ό,τι θα πούμε για τη δεύτερη τετραετία θα το κάνουμε. Ακριβώς γιατί έχουμε πια αυτήν την αξιοπιστία, κατοχυρωμένη πιστεύω και σε συμπολίτες μας που μπορεί ακόμα να μας αντιμετωπίζουν με κάποια σχετική καχυποψία” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε περιπέτειες ακυβερνησίας

Αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές σημειώνοντας ότι “δεν μπορούμε να ρισκάρουμε περιπέτειες ακυβερνησίας” και χαρακτήρισε “παγίδα’ την απλή αναλογική που όπως είπε “πρέπει να μετατραπεί σε εφαλτήριο νίκης, ώστε από «νάρκη, για μία δεύτερη φορά στη συμφορά», να γίνει «ισχυρή εντολή για δεύτερη εντολή στην προκοπή”. «Oπως έχω πει αν το στοίχημά μας την πρώτη τετραετία ήταν οι φοροελαφρύνσεις, οι χαμηλότεροι φόροι, χαμηλότερες εισφορές, και ήμασταν απολύτως συνεπείς σε αυτή μας τη δέσμευση, το μεγάλο στοίχημα της δεύτερης τετραετίας θα είναι καλύτεροι μισθοί σε μια καλύτερη καθημερινότητα.  Και ξεχωριστή του αιχμή θα αποτελούν τα προγράμματα για προσιτή στέγη σε σχεδόν 140.000 νέους και νέα ζευγάρια.

Μητσοτάκης: Νέο μισθολόγιο το 2024 για τους δημοσίους υπαλλήλους

Σε όλα τα παραπάνω η ΟΝΝΕΔ ήταν και είναι παρούσα, σε συνεργασία και με τον Τομέα Προγράμματος του κόμματος αλλά και με την κυβέρνηση κεντρικά, μεταφέροντας την ουσία ταυτόχρονα αυτών των πολιτικών πίσω στους χώρους εργασίας, στα πανεπιστήμια, στις γειτονιές, στα στέκια της νεολαίας. Υφαίνοντας το νήμα που ενώνει το παρόν με το μέλλον αλλά και την ίδια τη νεολαία μας με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, όπως αποδεικνύει και το αποψινό forum. Αυτή είναι, αγαπητέ Ορφέα, φίλες και φίλοι, η απάντηση η δική σας σε κάποιους που αντί για λύσεις προτιμούν σποτάκια με «how to», χωρίς όμως να έχουν το «know-how». Και μάλιστα με πρωταγωνιστή έναν αρχηγό που θέλει να φανεί trendy αλλά κινδυνεύει να καταλήξει, όπως θα έλεγαν τα παιδιά μου, cringy», είπε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης ΟΝΝΕΔ

Σκουρλέτης στον Realfm 97,8: Ο Μητσοτάκης θυμίζει την Μελόνι ολοένα και περισσότερο

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε συνοπτικά στο κυβερνητικό έργο σχετικά με την αύξηση των θέσεων απασχόλησης των νέων, και του βασικού μισθού, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη επιμόρφωσης όλων στα νέα ψηφιακά εργαλεία που διαμορφώνουν την σημερινή πραγματικότητα, και επισήμανε ότι ο ψηφιακός αναθεωρητισμός δεν πρέπει να αποτελέσει μια καινούργια διαχωριστική γραμμή μεταξύ αυτών που έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία και αυτών που αισθάνονται την τεχνολογία ως απειλή.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανεργία των νέων την οποία χαρακτήρισε υψηλή που, όμως, καταγράφει μια σημαντική υποχώρηση αφού -όπως είπε- στις ηλικίες από τα 17 έως τα 29 έτη μειώθηκε τα τελευταία τρία χρόνια κατά 17%, που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη μείωση στην Ευρώπη. Προσέθεσε ότι προέχει η δημιουργία θέσεων εργασίας και για να υπάρξουν αυτές οι θέσεις πρέπει να έχουμε πολλές επενδύσεις οι οποίες γίνονται στη χώρα μας, “αλλά πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι και η γενιά σας έχει την κατάρτιση, τα εφόδια, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των εργοδοτών μας. Γι’ αυτό και θα εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ενεργές πολιτικές απασχόλησης”.

Ο κ. Μητσοτάκης απέδωσε πολύ μεγάλη σημασία στο «Πρώτο Ένσημο» και είπε ότι χρειαζόμαστε κίνητρα πρόσληψης του νέου για την πρώτη του εργασία, για να αρχίζει να χτίζει το βιογραφικό του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ