Σκουρλέτης στον Realfm 97,8: Ο Μητσοτάκης θυμίζει την Μελόνι ολοένα και περισσότερο

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε στον Realfm 97,8 ότι «μόνο τον Δεκέμβριο στα τρόφιμα είχαμε αύξηση κατά 15% των τιμών. Ήδη με τη νέα χρονιά αυτό φαίνεται να διογκώνεται, άρα έχουμε μια αποτυχία των έως τώρα μεθόδων είτε λέγεται καλάθι του νοικοκυριού είτε market pass, το οποίο θυμίζει επιδόματα ελεημοσύνης παρά ουσιαστική απάντηση στο θέμα της ακρίβειας. Είναι στάχτη στα μάτια τελικά».

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα είπε ότι «θα έπρεπε να είχαμε μειώσει τον ΦΠΑ στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης».

«Και τη δεκαετία του 50 όταν έκαναν τα συσσίτια καλό ήταν, νομίζω δεν πρέπει να γυρίσουμε εκεί. Το λέω για να καταλάβουμε λίγο ποιες είναι οι ανάγκες και ποιες οι πραγματικότητα» σχολίασε ο κ. Σκουρλέτης.

«Σε οποιονδήποτε πεις θες να πληρώνεις την φέτα δεκαπλάσια από ότι την πλήρωνες πριν από 6 μήνες ή σε ενδιαφέρει αν παρακολουθούν τον αρχηγό του στρατού, θα σου πει το πρώτο. Αφορά ένα καθημερινό βιωτικό ζήτημα. Αλλά μην μου πείτε ότι δεν υπάρχει ένα ειδικό βάρος στα ζητήματα του κράτους δικαίου και των παρακολουθήσεων» συμπλήρωσε.

«Η ΝΔ έχει αποφασίσει να δώσει την μάχη των εκλογών, μηρυκάζοντας πεπαλαιωμένα επιχειρήματα» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης και συνέχισε λέγοντας «λέτε για την υπόθεση του μικρού παιδιού (σ.σ. της μικρής Μαρίας στον Έβρο), γιατί δεν εγκαλείτε τον κ. Μηταράκη στις 16 Αυγούστου, ο ίδιος είχε πει δημόσια ότι υπάρχουν καταθέσεις. Η σοβαρή τότε ελληνική κυβέρνηση που δεν μας έλεγε αν η νησίδα είναι εντός, εμείς οφείλαμε αυτό που καταγγελλόταν εκείνη την ώρα, να το θέσουμε. Αυτό επιβάλλει ο δημοκρατικός και κοινοβουλευτικός έλεγχος. Θέτεις τα ερωτήματα, όταν βγαίνει ο κ. Μηταράκης και λέει ότι υπάρχει νεκρός… Αν κάποιος πρέπει να ζητήσει συγγνώμη είναι η ίδια η κυβέρνηση, η οποία είναι ανεύθυνη. Ο τρόπος που αντιμετωπίζει το θέμα του προσφυγικού έχει να κάνει με μια προσπάθεια εργαλειοποίησής του και δεν συνάδει με σοβαρή αντιμετώπιση. Μελόνι θυμίζει ο Μητσοτάκης, ολοένα και περισσότερο. Όρμπαν και Μελόνι. Δεν μας τιμάει αυτό».

«Για τον φράχτη στον Έβρο σας είπα. Πιστεύει κανείς ότι ο φράχτης είναι η απάντηση στο τεράστιο παγκόσμιο πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών και του προσφυγικού; Δεν καταργήσαμε κανέναν φράχτη εμείς, ο φράχτης είχε ξεκινήσει επί Σαμαρά. Το θέμα είναι ποια πολιτική υπηρετείς. Η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να έχει νόμιμες, ελεγχόμενες εισόδους στα σύνορά της. Να βγει λοιπόν ο Θεοδωρικάκος που νοιάζεται για την επανεκλογή του στον Νότιο τομέα, να μας πει η χώρα είναι υποχρεωμένη να έχει νόμιμες εισόδους, ελεγχόμενες;» επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ