Μητσοτάκης: Γιατί δεν σήκωσε το «γάντι» που έριξε ξανά ο Σούνακ – Η «συνάντηση» στο Ντουμπάι μετά το επεισόδιο

Δεν σήκωσε το γάντι που πέταξε ο Ρίσι Σούνακ η ελληνική κυβέρνηση. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός επέμεινε χθες ότι υπήρξε δέσμευση από την ελληνική πλευρά ότι δεν θα τεθούν σημαντικά ζητήματα και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις δηλώσεις του για τα Γλυπτά του Παρθενώνα σε συνέντευξή του στο BBC την αθέτησε. Από την ελληνική κυβέρνηση ωστόσο, διεμήνυσαν από την πρώτη στιγμή ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια συμφωνία.

Μητσοτάκης για επεισόδιο με Σούνακ: Δεν θα μπλέξουμε στην εσωτερική πολιτική της Βρετανίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης, εξερχόμενος χθες εκδήλωσης του ΟΚΑΝΑ στο «Σταύρος Νιάρχος» ρωτήθηκε από δημοσιογράφους και απέφυγε να δώσει απάντηση στον Ρίσι Σούνακ, λέγοντας ότι «δεν θα μπλέξουμε στα εσωτερικά πολιτικά της Βρετανίας».

Προτίμησε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους, θέλοντας να διαφυλάξει και το ευρύτερο πλέγμα των διμερών σχέσεων με την Βρετανία. Άλλωστε οι σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την απόφαση Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, γύρισε μπούμερανγκ από μόνη της στον Σούνακ και δόθηκε μεγαλύτερη δημοσιότητα διεθνώς στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

The Guardian: Ο Σούνακ έκανε σαν μικρό παιδί στην παιδική χαρά – Να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα

Επίσης ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να μπει σε έναν νέο κύκλο αντιπαράθεσης καθώς αυτό θα ευνοούσε τον Σούνακ, δεδομένου ότι προσπαθεί να κερδίσει «πόντους» εσωκομματικά και στην κοινή γνώμη.

Ο Σούνακ χθες δέχτηκε και σφοδρή κριτική από τον Κιρ Στάρμερ, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι έχει το αντίθετο από το άγγιγμα του Μίδα και πως ό, τι αγγίζει μετατρέπεται σε σκουπίδια.

Η δημοσιογράφος του BBC στον ΑΝΤ1 για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο Σούνακ το πήρε πολύ προσωπικά και εκνευρίστηκε

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Ρίσι Σούνακ θα δώσουν το «παρών» την Παρασκευή στην Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Ντουμπάι. Κάποιοι κάνουν λόγο ότι λόγω των όσων μεσολάβησαν θα είναι μια μάλλον άβολη στιγμή, αν και οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι είναι μια Διάσκεψη όπου θα συμμετέχουν 100 ηγέτες, άρα δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια ιδιαίτερα αμήχανη στιγμή.

Συνεδριάζει στις 11 π.μ. το υπουργικό συμβούλιο – Τα θέματα που θα συζητηθούν

Συνεδριάζει σήμερα στις 11:00, υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργικό συμβούλιο. Τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου είναι:

  • Παρουσίαση από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Θάνο Πετραλιά του κρατικού προϋπολογισμού 2024
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη του νομοσχεδίου για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, την επίτευξη της αστικής ανθεκτικότητας, την προστασία του περιβάλλοντος και την καταστολή της αυθαίρετης δόμησης
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη του νομοσχεδίου για το εθνικό σύστημα τραύματος
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη ερανιστικών νομοσχεδίων των υπουργείων τους,
  • Εισήγηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη σχετικά με την επιλογή προέδρου του ελεγκτικού συνεδρίου,
  • Εισήγηση από την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη για την τροποποίηση πράξης υπουργικού συμβουλίου για τη συγκρότηση και λειτουργία της κυβερνητικής επιτροπής για την κοινωνική ένταξη των Ρομά.

Στις 16:30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετέχει σε συζήτηση με τον Yossi Matias, αντιπρόεδρο Engineering & Research της Google, σε εκδήλωση για τα 15 χρόνια της Google στην Ελλάδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ