Μητσοτάκης για επεισόδιο με Σούνακ: Δεν θα μπλέξουμε στην εσωτερική πολιτική της Βρετανίας

Στο διπλωματικό επεισόδιο που προκλήθηκε μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας με φόντο τα Γλυπτά του Παρθενώνα, μετά την απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση τους, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, όταν ολοκληρώθηκε η τελετή αποφοίτησης της Μονάδας Κοινωνικής Επανένταξης του ΟΚΑΝΑ.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός ερωτήθηκε για την κίνηση του Βρετανού ομολόγου του και απάντησε χαριτολογώντας ότι «εγώ δεν έκανα τίποτα. Μόνο η παρουσία μου». «Δεν θα μπλέξουμε στην εσωτερική πολιτική της Βρετανίας», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με την δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Η αναφορά Μητσοτάκη στον Σούνακ στη συνάντηση με Σακελλαροπούλου

Στο ζήτημα της ακύρωσης της συνάντησής του με τον Βρετανό πρωθυπουργό αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στη συνάντηση που είχε το πρωί της Τετάρτης (29/11) με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

«Επέστρεψα χθες από το Λονδίνο. Δυο μόνο κουβέντες για το ατυχές γεγονός της ακύρωσης της προγραμματισμένης μου συνάντησης με τον Βρετανό ομόλογό μου. Θεωρώ ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με την Βρετανία σε βάθος χρόνου. Έχουν ένα ιστορικό βάθος», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Είχε και μια θετική πλευρά η ακύρωση αυτής της συνάντησης ότι απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη δημοσιότητα όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ