Μητσοτάκης για Ουκρανία: Αν μας το ζητήσει το ΝΑΤΟ, θα στείλουμε ελληνικές δυνάμεις στις γειτονικές χώρες

«Αν μας ζητηθεί στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ να στείλουμε δυνάμεις στις γειτονικές χώρες της Ουκρανίας, φυσικά θα το κάνουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στον Alpha.

«Δεν μας έχει ζητηθεί. Δικαιώνεται η εξωτερική και η αμυντική πολιτική της χώρας. Επενδύσαμε στις συμμαχίες μας, με τη Γαλλία. Ενισχύσαμε το κύρος της πατρίδας. Καταστήσαμε τη χώρα μας ενεργειακό κόμβο και θέσαμε πρώτο το ζήτημα της εξαίρεσης των αμυντικών δαπανών. Όλες αυτές οι επιλογές για τις οποίες η κυβέρνηση δέχθηκε κριτική, δικαιώθηκαν στην πράξη» πρόσθεσε  ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Πιστεύω ότι η Τουρκία θα αναθεωρήσει τη ρητορική της

«Η Τουρκία κάνει μια επιλογή σήμερα. Δεν είναι δουλειά μου να υποδείξω στην ηγεσία της πως θα κινηθεί. Ο αναθεωρητισμός, η προβολή αυτοκρατορικών φιλοδοξιών δεν είναι σήμερα δημοφιλής πολιτική. Πιστεύω ότι η Τουρκία θα αναθεωρήσει τη ρητορική που είδαμε τους τελευταίους μήνες απέναντι στην πατρίδα μας. Δεν υπάρχει ακροατήριο σήμερα για κανέναν αναθεωρητισμό, για καμία αποστρατικοποίηση. Γι’αυτό έχει σημασία να είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, με τους συμμάχους μας. Κατηγορηματικά όχι, δεν τίθεται θέμα συμμετοχής στρατιωτών μας σε αυτόν τον πόλεμο» δήλωσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη στάση της Τουρκίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ