Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Χρειάζονται πιο καινοτόμες πολιτικές καταπολέμησης των διακινητών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση των ηγετών των 27 κρατών – μελών της Ε.Ε. στην οποία συμμετείχε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Αναμενόμενη απόφαση η παραίτηση Τσίπρα

Στο τραπέζι αναμένεται να τεθεί και το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην τοποθέτησή του για το μεταναστευτικό στη σύνοδο κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι χρειάζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο πιο καινοτόμες πολιτικές καταπολέμησης των διακινητών, ώστε να αποτρέπονται οι αναχωρήσεις που θέτουν ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη μείωση των μεταναστευτικών ροών που πέτυχε η Ελλάδα, αποτέλεσμα και της βελτίωσης της συνεργασίας με την Τουρκία το τελευταίο διάστημα.

Μητσοτάκης σε Μέτσολα για μεταναστευτικό: Απαιτείται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στη ρίζα του

Τα «πηγαδάκια» πριν την έναρξη της Συνόδου

Πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός είχε χρόνο να συνομιλήσει με τους ομολόγους του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φάνηκε ότι είχε μία εγκάρδια συνάντηση με την Ιταλίδα ομόλογό του, Τζόρτζια Μελόνι. 

Στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το Μεταναστευτικό – Συμμετέχει στη σύνοδο του ΕΛΚ και τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Στην αίθουσα της Συνόδου Κορυφής συναντήθηκε και με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν με τον οποίο συζήτησαν για λίγα λεπτά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ