Μητσοτάκης για Κουφοντίνα: Ντροπή για τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ – Η ιδιαίτερη αναφορά στον Παύλο Μπακογιάννη

Στις διαδηλώσεις για τον Δημήτρη Κουφοντίνα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Παύλο Μπακογιάννη και τον Θάνο Αξαρλιάν από το βήμα της Βουλής όπου συζητείται η επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για την αστυνομική βία.

“Αρχίσατε να κινητοποιείστε στον ρυθμό του περιθωρίου, με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να βαδίζει στον ρυθμό του συνθήματος να μετονομαστεί η πλατεία Συντάγματος σε πλατεία Δημήτρη Κουφοντίνα και μπροστά στο πανό «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη», μαζί συμπορευτήκατε. Ντροπή, ντροπή” τόνισε ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην κατάληψη στο ΑΠΘ και έδειξε εικόνες από την κατάσταση στον χώρο της Πρυτανείας και είπε τα εξής: “στην κατάληψη που υπερασπιστήκατε, βρέθηκαν τρεις βουλευτές σας (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ) να στηρίξουν μια κατάληψη που έγινε με διακύβευμα τα αιτήματα του Κουφοντίνα. Και έρχεστε να κατηγορήσετε εμάς ότι υποδαυλίζουμε την ένταση, ότι σπέρνουμε τον διχασμό, όταν εσείς συντάσσεστε πίσω από αυτές τις απόψεις”.

Ο Πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι “γύρω από το θέμα του Κουφοντίνα πολλοί θέλησαν να ξαναγράψουν την ιστορία παραποιημένη, ποντάροντας ότι ο σημερινός 20άρης δεν γνωρίζει ότι 20χρονος ήταν και ο Θάνος Αξαρλιάν που σκότωσε εν ψυχρώ ένα μεσημέρι ο Κουφοντίνας. Ίσως ορισμένοι ποντάρουν ότι κάποιοι δεν γνώρισαν τον Παύλο Μπακογιάννη, έναν πολιτικό που πολέμησε τη Δικτατορία και ήθελε να ενώσει τους Έλληνες. Μια προοδευτική φωνή, ένα άτακτο παιδί της παράταξής του που αν είχε ζήσει, είμαι σίγουρος ότι θα τον ψήφιζαν οι νέοι, ακολουθώντας τις σπουδές του, την προκοπή της ατομικής διαδρομής του. Το μικρό χωριό της Ευρυτανίας στις μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου”.

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ