Μητσοτάκης – Ερντογάν: Ντολμαδάκια, θαλασσινά και χαλβάς στο μενού του γεύματος εργασίας

Παραδοσιακά πιάτα περιελάμβανε το μενού του γεύματος εργασίας του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τους υπουργούς τους στο πλαίσιο της πραγματοποίησης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε την ευκαιρία να απολαύσει ντολμαδάκια, χωριάτικη σαλάτα, καλαμαράκια, ταραμοσαλάτα, αχνιστό ροφό με άγρια χόρτα, ενώ για επιδόρπιο προσφέρθηκε χαλβάς και φρούτα.

Μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, προχώρησαν σε δηλώσεις όπου και αναφέρθηκαν στην υπογραφή της Κοινής Διακήρυξης φιλίας και καλής γειτονίας.

Ξεχωριστή χαρακτήρισε από πλευράς του ο Κυριάκος Μητσοτάκης την σημερινή ημέρα, καθώς ύστερα από 7 χρόνια συνέρχεται το 5ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

Ο Πρωθυπουργός, στις δηλώσεις του μετά την συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί ένας γεγονός από μόνο του, που σηματοδοτεί την πρόθεση των δύο χωρών να αναζητήσουν νέους δημιουργικούς δρόμους, στις μεταξύ τους σχέσεις.

Στη συνέχεια, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετέβη στην τουρκική πρεσβεία και συναντήθηκε με επιχειρηματίες και μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος είχε τετ α τετ με τον προπονητή του Παναθηναϊκού Εργκίν Αταμάν.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ