Μητσοτάκης: Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή σημαντικές ποσότητες διαθέσιμων εμβολίων από τη Ρωσία

Στο ζήτημα των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού επανήλθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, απαντώντας στα πυρά που δέχτηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως “στο θέμα των εμβολίων έχετε μία ιστορία” και συμπλήρωσε: “Δήλωσή σας στις 2 Νοεμβρίου όταν λέγατε αναφερόμενος σε εμένα ‘πουλάει ελπίδα έχοντας εξασφαλίσει δωρεάν εμβόλιο που δεν έχει ανακαλυφθεί’. Αυτά τα λέγατε κ. Τσίπρα 2 Νοεμβρίου. Υπονομεύατε προσπάθεια εμβολιασμού με τέτοιες δηλώσεις”.

Λέτε τώρα, συνέχισε ο πρωθυπουργός, “χρειαζόμαστε περισσότερα εμβόλια και να κάνουν οι ηλικιωμένοι, όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα και οι παραγωγικές τάξεις. Όλοι δηλαδή! Πώς το σκεφτήκατε; Το ζήτημα είναι ότι με βάση τους αριθμούς των εμβολίων που έχουμε, η προτεραιοποίηση των εμβολιασμών καθορίζεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών”.

Υπογράμμισε στη συνέχεια πως “αναφερθήκατε στη Γερμανία. Είναι βαριά κουβέντα. Η κα Μερκελ το έχει διαψεύσει. Αυτό που λέτε δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν. Εσείς που το γνωρίζετε; Το πρόβλημα αφορά το τώρα. Θα υπάρχει κάποια στιγμή πολύ σύντομα που θα έχουμε περισσότερα εμβόλια από όσα θα χρειαζόμαστε”, τόνισε προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε σε αυτό το σημείο ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα χρονισμού για να εξηγήσει: “Αυτό ανεδείχθη από την αποτυχία της Ευρώπης να ακολουθήσει ρυθμούς Ισραήλ”. Και συνέχισε λέγοντας “εισηγείστε να αγοράσουμε εμβόλια από τη Ρωσία; Να το πείτε. Τι θα σήμαινε; Ότι η χώρα θα παρέκκλινε από το ευρωπαϊκό πλαίσιο. Θα μπορούσε να το κάνει αν υπήρχαν διαθέσιμα εμβόλια από τη Ρωσία. Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή σημαντικές ποσότητες διαθέσιμων εμβολίων από τη Ρωσία”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ