Ο έντονος διάλογος Μητσοτάκη – Τσίπρα για τον ρυθμό των εμβολιασμών – ΒΙΝΤΕΟ

Έναν έντονο διάλογο με επίκεντρο τον ρυθμό των εμβολιασμών είχαν στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη διαχείριση της πανδημίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πόσους ανθρώπους θα μπορούσαμε να έχουμε σώσει αν, αντί να με χλευάσετε, καθόμασταν σε ένα τραπέζι και συζητούσαμε λύσεις; Αλλά αυτό που κάνατε ήταν να με χλευάσετε και να βγάλετε μια ανακοίνωση ότι δεν μπορεί να είμαστε τόσο αντιευρωπαϊστές που συζητάμε για εναλλακτικές πηγές όταν η ίδια η Γερμανία το έκανε πρώτη. Τι έκανε; Προαγόρασε από τη Pfizer, αυτό έκανε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας προκαλώντας την αντίδραση του Πρωθυπουργού και του υπουργού Υγείας, οι οποίοι ρώτησαν “από πού προκύπτει”. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τούς απάντησε “θα το αναζητήσετε και θα το βρείτε”.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στη συνέχεια πως η κυβέρνηση το μόνο που λέει στους Έλληνες πολίτες είναι πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα και στις διαμαρτυρίες του Πρωθυπουργού, απάντησε ότι “μπροστά από την Ελλάδα, είναι η Ουγγαρία”.

“Η Γερμανία πού είναι;” τον ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης και ο ο κ. Τσίπρας απάντησε “είστε με τη Γερμανία εσείς” και πρόσθεσε: “να την ακολουθείτε και στα καλά τη Γερμανία, όχι μόνο στα κακά. Η Γερμανία έδωσε 70% της κάλυψης του τζίρου στους επιχειρηματίες της εστίασης στην εορταστική περίοδο, όχι 7% όπως δώσατε εσείς. Ακολουθήστε της Γερμανία λοιπόν που έχει τη βαθύτατη ευθύνη γι’ αυτή την κατάντια της Ε.Ε. σήμερα”.

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ