Μητσοτάκης: Απεύχομαι να χρειαστεί να ξανακλείσουν τα σχολεία – Το 50%+1 μας το υπέδειξε η επιτροπή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου και το “Ενώπιος Ενωπίω” αναφέρθηκε στην έξαρση της πανδημίας λόγω της Όμικρον και το άνοιγμα των σχολείων.

«Η απόφασή μας ανοίξουμε τα σχολεία δικαιώθηκε» είπε ο Πρωθυπουργός ενώ ερωτηθείς εάν θα κλείσουν τα σχολεία, στην περίπτωση που αυξηθούν πολύ τα κρούσματα είπε:

«Απεύχομαι να χρειαστεί να ξανακλείσουν τα σχολεία και δεν πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί. Εξάλλου τα σχολεία είναι τα τελευταία που πρέπει να κλείνουν. Άνοιξαν οργανωμένα, τα παιδιά και οι γονείς πάρα πολύ πειθαρχημένοι, οι εκπαιδευτικοί εξαιρετικά συνεργάσιμοι και βέβαια σπεύσαμε και εμείς να κάνουμε έκτακτες προσλήψεις για να καλύψουμε αυτές τις εβδομάδες τα κενά που αναπόφευκτα δημιουργούνται όταν αρρωσταίνει κάποιος εκπαιδευτικός».

Τόνισε ότι ήταν «υπεύθυνος και σοβαρός» ο τρόπος που χειρίστηκε η κυβέρνηση το θέμα των σχολείων και ήταν η «καλύτερη απάντηση στις υστερίες της αντιπολίτευσης και σε διάφορα εξοργιστικά πρωτοσέλιδα περί ρωσικής ρουλέτας, ανοσίας της αγέλης, και διάφορες άλλες σαχλαμάρες, που δυστυχώς αναπαράγονται από τα πιο επίσημα χείλη».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το πρωτόκολλο του 50%+1 για την αναστολή λειτουργίας ενός τμήματος, «μας το υπέδειξε η επιτροπή. Αν μας έλεγε 25%, θα λέγαμε 25%. Η επιτροπή έκρινε ότι όταν έχουμε ένα πρωτόκολλο αυστηρών τεστ για όλο το τμήμα, δεν χρειάζεται το τμήμα να κλείνει με λιγότερα περιστατικά».

Εμφανίστηκε πάντως θετικός αν οι ειδικοί προκρίνουν ότι αυτό το μέτρο χρειάζεται να αλλάξει, να εξεταστεί.

«Αν κάποια στιγμή μας πει κάτι διαφορετικό, δεν έχουμε ποτέ αμφισβητήσει την επιτροπή ως προς τα μέτρα που έχει προτείνει ούτε ως προς την εξειδίκευσή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ