Μητσοτάκης: Αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία την πρόοδο στο Κυπριακό

Με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είχα τη μεγάλη χαρά να υποδεχθώ σήμερα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού. Συζητήσαμε την πρόοδο στο μεγάλο εθνικό ζήτημα της επίλυσης του Κυπριακού και του επανέλαβα την αμέριστη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας αλλά πιστεύω και ολόκληρου του Ελληνισμού, σε αυτήν τη μεγάλη εθνική προσπάθεια. Είχαμε την ευκαιρία επίσης να συζητήσουμε και τις εξελίξεις στο οικονομικό πεδίο στην Κύπρο. Όπως γνωρίζετε, η Κύπρος κατάφερε και εξήλθε του Μνημονίου πριν από λίγες εβδομάδες και φαίνεται να μπαίνει σε μια τροχιά ανάπτυξης», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης τους.

«Παρά τις όποιες πολιτικές διαφωνίες μπορεί να υπάρχουν, είχα την ευκαιρία να επαναλάβω στον κ. Κυπριανού την εκτίμησή μου για το γεγονός ότι στην Κύπρο το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου κρατήθηκε πολύ υψηλά και, παρά τις διαφωνίες των κομμάτων, διαμορφώθηκε ένα πλαίσιο μιας ευρύτερης συναίνεσης για την αντιμετώπιση του πολύ μεγάλου εθνικού προβλήματος επίλυσης της μεγάλης οικονομικής κρίσης» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Νέας  Δημοκρατίας.  

«Προσβλέπω πάντα, αγαπητέ Γραμματέα, σε έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας. Αντιμετωπίζουμε την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό ζήτημα με αισιοδοξία και με την ελπίδα ότι, ενδεχομένως και εντός του έτους, αυτή η πολύ μεγάλη πληγή, όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά για ολόκληρο τον Ελληνισμό, θα μπορεί να λυθεί με έναν τρόπο δίκαιο και ουσιαστικό», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο Άντρος Κυπριανός δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μητσοτάκη για τον πολύ εποικοδομητικό διάλογο, τον οποίο αναπτύξαμε, όπως εξάλλου γίνεται κάθε φορά που συναντιόμαστε. Και επίσης, να πω ότι είναι μεγάλη μας χαρά το γεγονός ότι μπορούμε να συζητούμε ανεξάρτητα από τις όποιες ιδεολογικο-πολιτικές διαφορές, που πιθανόν να υπάρχουν μεταξύ μας.

Θεωρώ ότι το Κυπριακό επιβάλλει τα πολιτικά κόμματα στην Κύπρο και στην Ελλάδα να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ τους έτσι, ώστε να μπορέσουμε να προωθήσουμε αυτόν τον εθνικό στόχο της επίτευξης λύσης, η οποία να είναι δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη.  Και εφόσον η Ελλάδα είναι το βασικότερο στήριγμα που έχουμε στον αγώνα, τον οποίο δίνουμε για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας, θεωρώ ότι επιβάλλεται η μέγιστη δυνατή συνεργασία μεταξύ των πολιτικών κομμάτων».

«Πάντοτε οι συναντήσεις μας και οι συζητήσεις που έχουμε με τον κ. Μητσοτάκη είναι πολύ εποικοδομητικές και ευχάριστες θα τις χαρακτήριζα. Θέλω να τον ευχαριστήσω για άλλη μια φορά γι’ αυτό. Όπως έχει πει, έχουμε συζητήσει και άλλα ζητήματα, έχουμε ανταλλάξει απόψεις και βέβαια αυτές οι ανταλλαγές απόψεων θα συνεχίσουν με κάθε ευκαιρία που μας παρέχεται», κατέληξε ο κ. Κυπριανός.

 

Διαβάστε επίσης:

Κουμουτσάκος: Ζητάμε εκλογές γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ