Μητρόπουλος: Τροπολογία – δολοφόνος

Μητρόπουλος: Τροπολογία – δολοφόνος

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος χαρακτήρισε «δολοφόνο», την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και συζητείται την προσεχή Τετάρτη, με την οποία καταργείται η διάταξη που απαγορεύει απολύσεις κατά το δίμηνο προ των εκλογών.

«Με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και συζητείται την προσεχή Τετάρτη 5/3/2014 (νομοσχέδιο για την ΕΛΑΣ) καταργείται η διάταξη του ν.3870/2010 (άρθρο 17) που απαγορεύει τις απολύσεις και όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές κατά το δίμηνο προ των εκλογών (18/3-18/5/2014)», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος και συνεχίζει:

«Αν ψηφιστεί η συγκεκριμένη τροπολογία, όλοι οι υπάλληλοι που μπήκαν στη διαθεσιμότητα στις 22-7-2013 (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, καθηγητές ΜΕ, καθαρίστριες ΥπΟΙΚ, υπάλληλοι ασφαλιστικών φορέων κ.ά.), εφόσον δεν έχουν μεταφερθεί σε άλλη θέση, θα απολυθούν στις 22-3-2014 χωρίς καμία άλλη διατύπωση».

«Επίσης οι νέες διαθεσιμότητες 12.500 υπαλλήλων, καθώς και οι 4.000 απολύσεις που έχουν συμφωνήσει από κοινού η Τρόικα και η συγκυβέρνηση του Μνημονίου, θα γίνουν τώρα απρόσκοπτα», πρόσθεσε και επισήμανέ ότι:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την υπαλληλοκτόνα αυτή τροπολογία. Καλεί όλα τα κόμματα να την καταψηφίσουν. Ο ελληνικός λαός απορρίπτει τον ακρωτηριασμό του κράτους και την κατάργηση των κοινωνικών υποδομών. Η ελληνική Δημόσια Διοίκηση δεν αντέχει άλλες τυφλές διώξεις. Η χώρα δεν αντέχει άλλους φτωχούς και άνεργους».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων που διώκονται σκληρά και βάναυσα από την τρόικα και την κυβέρνηση», σημείωσε ακόμα ο κ. Μητρόπουλος και κλείνοντας, τόνισε:

«Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι ελευθεροεπαγγελματίες, οι αγρότες μας, οι νέοι μας, όλος ο λαός, θα στείλει μήνυμα ανατροπής της μνημονιακής κυβέρνησης και μήνυμα ελπίδας για τη χώρα μας στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου. Ο λαός τελικά θα νικήσει».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ