Μητρόπουλος: Το μόνο που με κάνει να στηρίξω την κυβέρνηση Τσίπρα είναι μια νέα διαπραγμάτευση

“Θεωρώ ότι το μόνο επιχείρημα για να στηρίξουμε την κυβέρνηση Τσίπρα , το μόνο που μπορεί να με κάνει να την στηρίξω- όχι να ψηφίσω άκριτα όποιον εφαρμοστικό νόμο- είναι το ότι η διαπραγμάτευση έγινε και απέτυχε, μπορεί όμως να γίνει νέα διαπραγμάτευση για να αμβλυνθούν τα χειρότερα κομμάτια της συμφωνίας” δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Αγγελικής Λάζου. 

“Έτσι μια κυβέρνηση με καμικάζι, καλούς υπουργούς στη διαπραγμάτευσης μπορεί να φέρει νέο πλαίσιο παρότι μας έχουν χειροδέσει” είπε ο αντιπρόεδρος της βουλής, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν δύο όροι της συμφωνίας που προβλέπουν ότι μπορεί να υπάρξει αναστροφή όρων και εκ νέου διαπραγμάτευση σε επιμέρους σημεία.

Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος, τόνισε ο κ. Μητρόπουλος, λέγοντας ότι “Η συνειδησιακή κρίση πολλών από εμάς θα είναι διαρκής”. “Θεωρώ ότι επειδή δεν έχω ταχθεί υπέρ της δραχμής, επειδή είναι πιο εγκληματικό να βγούμε από το ευρώ με χρέος 400 δις ευρώ στην πλάτη του λαού, πρέπει να το πολεμήσουμε με πολλά συνειδησιακά προβλήματα. Να δούμε αν θα αντέξουμε και μέχρι πότε”.

“Θέλει προσοχή, σύνεση, ενότητα, ενωτικές πρωτοβουλίες μήπως τα καταφέρουμε. Όσοι ξέρουμε τα κείμενα, γνωρίζουμε ότι μας έχουν χειροδέσει οι δανειστές” επισήμανε.

Ερωτηθείς για μετεκλογικές συνεργασίες και ειδικότερα για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Λαϊκή Ενότητα είπε: “Χωρίς να λέω ότι με τα άλλα κόμματα του μνημονίου είναι νομοτέλεια η συνεννόηση – με κεντρικό πρόσωπο τον Τσίπρα μπορούσαμε να το κάνουμε και να αποφύγουμε τις εκλογές – θεωρώ ότι το κόμμα του κ. Λαφαζάνη, που είναι έντιμοι οι σύντροφοι, δίνουν μάχη, έχουν αγώνες, έχουν φυλακίσεις, τους τιμώ, αλλά νομίζω ότι έχουν βάλει τέτοια και τόση διαφορετική πολιτική γραμμή που θεωρώ ότι εκ μέρους θα υπάρξει απόλυτη άρνηση για οποιαδήποτε διακυβέρνηση”.

Ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε ότι τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να περιλαμβάνουν πρόσωπα ευρύτατου κύρους και ότι δεν πρέπει να γίνουν άλλα λάθη. “Στη σύνθεση των προηγούμενων ψηφοδελτίων ο ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε ότι δεν τα κατάφερε. Άρα, πρόσωπα που ήρθαμε από την ευρύτερη αυτή δεξαμενή πρέπει να πείσουν το λαό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αλτερνατίβα”.

 

 

Διαβάστε επίσης

Πετράκος: Θα υπάρξει δεύτερο κύμα προσχωρήσεων στη Λαϊκή Ενότητα

Γεννηματά: Ομολογία αδυναμίας Τσίπρα η απόδραση μέσω των εκλογών

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ