Με νέα «μηχανήματα έργου» εφοδιάστηκε ο Στρατός για τη συνδρομή σε φυσικές καταστροφές

Χρήστος Μαζανίτης
Δημοσιογράφος

Νέα μηχανήματα έργου απέκτησε ο Στρατός Ξηράς, που πλέον θα μπορεί ακόμη πιο αποτελεσματικά να συνδράμει στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ο Στρατός Ξηράς συνδράμει τον κρατικό μηχανισμό και την Πολιτική Προστασία χειμώνα – καλοκαίρι σε κάθε φυσική καταστροφή που μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας.

Χθες, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ ΚΑΠΟΤΑ», η τελετή παραλαβής 20 Μηχανημάτων – Ειδικοποιημένων Οχημάτων Μηχανικού, καθώς και υλικού γεφυροσκευής, από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, μέσω χρηματοδότησης του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2022 (αξίας 8.990.200,00 €), της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία προστίθενται στα 36 Μέσα Μηχανικού που έχουν ήδη παραληφθεί μέσω του προγράμματος.

Πρόκειται για μία προσπάθεια που έτρεξε αθόρυβα και μεθοδικά η ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού, και μάλιστα με ταχείς διαδικασίες. Μεταξύ άλλων, έγινε προμήθεια φορτωτών εκσκαφέων τάφρων, μεγάλων εκσκαφέων, μπουλντοζών αλλά και γεφυρών MABEY ανοίγματος από 15 ως 40 μέτρα.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, o Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και o Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ «ΘΗΣΕΑΣ») Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης.

Δείτε φωτογραφίες:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ