Με επέκταση του φράχτη στον Έβρο απαντά η Αθήνα στις τουρκικές προκλήσεις – «Θα γίνουν και τα 140 χλμ» δήλωσε ο Θεοδωρικάκος

«Τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα – Ο φράκτης θα αναγερθεί σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου, άμεση η κατασκευή των πρώτων 35 χιλιομέτρων» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Η υλοποίηση της επέκτασης του φράκτη στον Έβρο, η αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας στην αποτροπή εισόδου στη χώρα παράνομων μεταναστών και οι  συνεχείς προκλητικές ιαχές της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, ήταν τα κύρια θέματα που ανέλυσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος , σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

Η Ελλάδα, εμφανώς ενισχυμένη στρατηγικά και στρατιωτικά κατά τα 3,5 χρόνια της πρωθυπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν μπορεί να απειληθεί από κανέναν, τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και παρέθεσε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ. στη φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας και της Ε.Ε με την Τουρκία, στον Έβρο: Το 2022 η Ελληνική Αστυνομία με την παρουσία της απέτρεψε την παράνομη εισβολή στη χώρα 256.000 παρανόμων μεταναστών και συνέλαβε 1.300 διακινητές.

«Ξέρετε, η Τουρκία, όπως και η Ελλάδα σε λίγους μήνες έχουν εκλογές. Εκλογές προσδιορισμένες για τις αρχές του καλοκαιριού, δεν ξέρω ποια θα είναι τελικά η ημερομηνία, αλλά είναι φανερό ότι αυτή η προεκλογική αναμέτρηση και οι δημοσκοπικές δυσκολίες του Προέδρου Ερντογάν, φαίνεται να καθορίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις πολιτικές του κινήσεις και αυτές τις διαρκείς προκλητικές ιαχές σε βάρος της Ελλάδας, με τις οποίες προφανώς πιστεύει η Τουρκική ηγεσία ότι μπορεί να δηλητηριάσει πλήρως τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και ιδιαίτερα ανάμεσα στους δύο λαούς», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Μία καθαρή κουβέντα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να απειληθεί από κανέναν, απορρίπτει με ψυχραιμία και απόλυτη αποφασιστικότητα τις προκλήσεις, η Τουρκική ηγεσία γνωρίζει ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια με Πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη η πατρίδα μας έχει ενισχυθεί σε καθοριστικό βαθμό στρατηγικά, στρατιωτικά, είναι αξιοσέβαστη και κανείς, μα κανείς δεν μπορεί να απειλήσει, ούτε ένα χιλιοστό ελληνικής γης, αέρα ή θάλασσας. Επομένως, όπου και αν πάνε τις προκλήσεις τους, πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο να κάνουν το παραμικρό. Χθες πιστεύω ότι είναι μία μέρα υψηλού συμβολισμού με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Γαύδο, μια επίσκεψη που έδειξε την σύμπνοια και την αποφασιστικότητα της ελληνικής ηγεσίας και έδειξε ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας των Ελλήνων, αυτή είναι η πραγματικότητα, το οποίο πιστεύω ότι το έχουν πάρει οι Τούρκοι, έχουν ενοχληθεί και για αυτό λένε και αυτές τις ανοησίες σήμερα.

Εκτίμηση μου είναι ότι είναι απολύτως ενταγμένο σε μία προεκλογική στρατηγική, όταν τελειώσουν οι εκλογές θα πρέπει επιτέλους να σκεφτούν πιο σοβαρά και πιο ψύχραιμα και να δείξουν σεβασμό στις πραγματικές πολιτικές, στρατιωτικές και στρατηγικές ισορροπίες στην περιοχή, οι οποίες αναδεικνύουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την ισχυροποίηση της Ελλάδας όλα αυτά τα τελευταία χρόνια. Μην ξεχνάμε επίσης ότι η Τουρκική οικονομία σε μεγάλο βαθμό είναι καταρρακωμένη, το επίπεδο ζωής στην γειτονική χώρα δεν έχει καμία σχέση με το δικό μας επίπεδο ζωής και επομένως πάνε να ξεφύγουν από τα προβλήματα τους με την καλλιέργεια ενός εθνικισμού ο οποίος δεν έχει κανένα απολύτως νόημα» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.Τάκης Θεοδωρικάκος

Τι είπε για τον φράχτη στον Έβρο

«Έχει αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ και είναι ευθύνη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να το υλοποιήσει να κατασκευαστεί φράχτης σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου, δηλαδή στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία το οποίο είναι ένα μήκος συνολικό που μπορεί να κατασκευαστεί ο φράχτης ακόμα 140 χιλιόμετρα. Η άμεση απόφαση που υπάρχει είναι η κατασκευή των πρώτων 35 χιλιομέτρων στο κεντρικό σημείο με προϋπολογισμό 100.000.000 ευρώ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με το ΓΕΕΘΑ, έχει ολοκληρώσει την μελέτη, είμαστε απολύτως έτοιμοι και περιμένουμε την τυπική έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να κάνουμε έναν γρήγορο και άμεσο διαγωνισμό.

Υπάρχει απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει το σύνολο των 140 χιλιομέτρων στα σύνορα με πρώτο στάδιο τα 35 χιλιόμετρα το οποίο επίκειται να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός Αυτό το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά οι γείτονές μας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να συνεχίσουν αυτή την εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο είναι απροσπέλαστα και γι’ αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία», σημείωσε ο υπουργός.

«Είναι κρίσιμη η επιλογή, είναι κεντρική απόφαση της κυβέρνησης και ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι αυτά τα 3,5 χρόνια δώσαμε μια σκληρή μάχη για την ασφάλεια της πατρίδας, βάλαμε τέλος στην παράνομη μετανάστευση. Τον χρόνο που έκλεισε πριν από λίγες μέρες συνελήφθησαν 1.300 διακινητές παράνομων μεταναστών και οδηγήθηκαν, οδηγούνται στην ελληνική δικαιοσύνη. Αυτή τη δουλειά έχει κάνει η ελληνική αστυνομία εκεί πάνω όλο αυτό το διάστημα  και γι’ αυτό το λόγο οι Έλληνες μπορούν να είναι ήσυχοι ότι αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης η οποία καθοδηγείται και εργαλειοποιείται από τη γειτονική Τουρκία.

Με πρώτη φάση τα 35 χιλιόμετρα για τα οποία περιμένουμε την τυπική έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών. Υπάρχει κεντρική απόφαση του Πρωθυπουργού γι’ αυτό το θέμα.  1.300 διακινητές παράνομων μεταναστών είναι στη δικαιοσύνη. Πάρα πολλοί είναι ήδη στις φυλακές, πολλών εθνικοτήτων, ένα ολόκληρο εμπόριο, μια τεράστια μπίζνα γίνεται από πολλούς εκεί πέρα, από παράνομους ανθρώπους, παράνομους διακινητές, είμαστε σε ανοιχτό πόλεμο μαζί τους και έχουμε ισχυρά αποτελέσματα. Μπορεί πολλοί να στεναχωριούνται αλλά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να προασπίσουμε την ακεραιότητα της πατρίδας μας, την ασφάλεια των πολιτών», συμπλήρωσε.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Θεοδωρικάκος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καλλιεργεί με ψέματα και συκοφαντικές δηλώσεις των εκπροσώπων της τον τεχνητό διχασμό. Αναφορικά με το περιστατικό με τους παράνομους μετανάστες σε βραχονησίδα του Έβρου, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη δεν έχει βρει το θάρρος να ζητήσει μία συγγνώμη από τους Ακρίτες.

«Στη Γαύδο έγινε ότι πήγε ο Πρωθυπουργός και συμβόλισε την ισχυρή παρουσία για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, την ενότητα και την αποφασιστικότητα των Ελλήνων και ο εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανακάλυψε πράγματα τα οποία δεν έχουν σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα γι’ αυτό το λόγο υποχρεώθηκα να του απαντήσω. Η Ελληνική Αστυνομία τηρεί παντού τη Δημοκρατική νομιμότητα χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς διακρίσεις. Προφανώς οφείλει να διασφαλίζει πλήρως το περιβάλλον ασφάλειας σε μία επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο ακριτικό μας νησί στην Γαύδο και δυστυχώς αυτές οι δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη δείχνουν ότι είναι επιλογή της  Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να μας γυρίσει πίσω στα ψέματα τη συκοφαντία και το τεχνητό διχασμό  και μάλιστα δυστυχώς επέλεξαν να το κάνουν την ημέρα που ο Πρωθυπουργός συμβόλισε με την πράξη του αυτή την ενότητα των Ελλήνων. Είναι πάρα πολύ λυπηρό, πιστεύω  κάποτε η Αξιωματική Αντιπολίτευση πρέπει να δείξει πολύ  μεγαλύτερη ευθύνη ειδικά όταν μιλάμε για θέματα που αφορούν την Εθνική μας Πολιτική», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός έκανε λόγο για «όργιο ψεμάτων και συκοφαντιών, το οποίο ζήσαμε τον Αύγουστο». «Είναι εξαιρετικά λυπηρό ότι έχουν περάσει τόσοι μήνες και ανερυθρίαστα πλέον οι εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα ο αρμόδιος τομεάρχης δεν βρίσκει το θάρρος να πει την πραγματικότητα, να παραδεχτεί την πραγματικότητα, την οποία παραδέχτηκε η ΜΚΟ που είχε οργανώσει αυτή την υπόθεση, ζήτησε συγγνώμη, αλλά ακόμα και το γερμανικό περιοδικό το Spiegel που εκείνες τις ημέρες έλεγε πράγματα που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα τα ανασκεύασε ουσιαστικά προσφάτως. Ελπίζω έστω και τώρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κύριος Τσίπρας να βρει το θάρρος και να ζητήσει μια συγνώμη, όχι από τον Πρωθυπουργό, όχι από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αλλά από τους ανθρώπους μας εκεί πέρα, τους αστυνομικούς, τους στρατιώτες και τους πολίτες του Έβρου, που φυλάττουν Θερμοπύλες», είπε.

Τέλος, αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως ο ακριβής χρόνος διεξαγωγής τους θα αποφασιστεί από τον Πρωθυπουργό, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο ελληνικός λαός δεν θα αποφασίσει την επιστροφή στη δημαγωγία , τον διχασμό και τον λαϊκισμό που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο νότιος τομέας θέλω να σας πω ότι είναι μια τεράστια περιοχή, η πιο δυναμική περιοχή του λεκανοπεδίου Αττικής είναι,  Μοσχάτο, Ταύρος, Καλλιθέα, Π. Φάληρο, Ν. Σμύρνη, Άλιμος, Ελληνικό, Αργυρούπολη, Γλυφάδα, Ζωγράφου, Καισαριανή, Βύρωνας, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη είναι μια τεράστια περιοχή. Είναι μια πολλή όμορφη πρόκληση όμως γιατί πιστεύω ότι όλοι μας οφείλουμε να έχουμε τη συνδρομή που πρέπει και να κάνουμε την προσπάθεια που πρέπει, ώστε οι Έλληνες όταν έρθει η ώρα, στο σταυροδρόμι που θα βρεθούμε αυτό τον χρόνο να πάρουμε τη σωστή απόφαση, δεν υπάρχει δρόμος προς τα πίσω στο διχασμό, το λαϊκισμό, τη δημαγωγία και την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, θα προχωρήσουμε μπροστά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία με ενότητα, σιγουριά, συνέπεια και συνέχεια», κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ