Φλερτάρουν με «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο οι Τούρκοι – Νέα ΒΙΝΤΕΟ με τις προκλήσεις της Άγκυρας

Νέο σκηνικό έντασης στήνει η Τουρκία στο Αιγαίο με μπαράζ προκλήσεων που φέρνουν πιο κοντά ένα πιθανό ατύχημα.  Χαρακτηριστικό είναι ότι την Πέμπτη, τουρκική ακταιωρός επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του λιμενικού, μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Τα βίντεο-ντοκουμέντα από την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα που παρουσίασε ο ΑΝΤ1 το αποδεικνύουν.

Όπως συνέβη την Πέμπτη στο Φαρμακονήσι, σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής εισβάλουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και με επικίνδυνους ελιγμούς προσπαθούν είτε να παρεμποδίσουν, είτε να εμβολίσουν σκάφη του Λιμενικού. Σε ένα από τα βίντεο, τουρκικό σκάφος περνάει σε απόσταση αναπνοής από την πλώρη της ελληνικής ακταιωρού.

Η Αθήνα πιστεύει πως στόχος των Τούρκων είναι ξεκάθαρα να προκαλέσουν ατύχημα στο Αιγαίο, ακόμη κι αν χρειαστεί να θυσιάσουν ένα σκάφος τους για εμφανίσουν εαυτούς ως θύματα εν συνεχεία.

Δείτε το ρεπορτάζ του Χρήστου Μαζανίτη από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Για την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα του τελευταίου χρονικού διαστήματος μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Μιχαλέλη και Αμαλίας Κάτζου.

Δύο είναι οι άξονες αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας, όπως επεσήμανε: Η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων και η προώθηση της Αμυντικής Διπλωματίας μέσω των ισχυρών συμμαχιών.

«Αν αυτό εκνευρίζει την Τουρκία, λυπούμαι αλλά προβλέπω ότι ο εκνευρισμός αυτός θα ενταθεί γιατί θα γίνουν κι άλλα και στα δύο αυτά επίπεδα. Εμείς έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων ως ο πάροχος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή όχι ως ο ταραχοποιός ή ο αναθεωρητής της περιοχής» τόνισε, μεταξύ άλλων.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ