Μαρινάκης για Τέμπη: Το «μπάζωμα» ήταν στο πλαίσιο επιχειρησιακών ενεργειών και όχι απόπειρα συγκάλυψης

Για την τραγωδία στα Τέμπη, τις διαδικασίες της δικαιοσύνης και το φοιτητικό επίδομα μίλησε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στην αύξηση του φοιτητικού επιδόματος που ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό και πρόσθεσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη κι ένα πρόγραμμα που αφορά στην αναβάθμιση των φοιτητικών εστιών.

«Είναι αλήθεια ότι η εικόνα των εστιών δεν συνάδει με την εικόνα την οποία θέλουμε να βλέπουμε στα πανεπιστήμια και δυστυχώς είναι μια παθογένεια που κρατά πάρα πολλά χρόνια. Έχει ξεκινήσει ένα χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από το Ταμείο Ανάκαμψης για 10.000 θέσεις σε εστίες για φοιτητές. Είναι εν εξελίξει. Θεωρώ ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα δούμε πρόοδο, δηλαδή θα δούμε σταδιακά να παραδίδονται αυτές οι θέσεις. Η πλήρης ολοκλήρωση του προγράμματος θα είναι μέσα στα επόμενα χρόνια. Βέβαια αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν θα μείνουμε εκεί, δηλαδή στο φοιτητικό επίδομα και στην ενίσχυση των εστιών. Θα προχωρήσουμε σε μια σειρά από άλλα προγράμματα. Ήδη ανακοινώθηκαν, όπως για παράδειγμα τα κλειστά σπίτια, τα οποία ανοίγουν για να δοθούν και σε φοιτητές και σε νέους και σε μεγαλύτερες ηλικίες, φθηνότερα. Η στεγαστική πολιτική αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 2 δισ. ευρώ, είναι στα 2,3 δισ. ευρώ. Είναι το πρόγραμμα «Σπίτι μου» όπου ήδη 4.000 έχουν εγκεκριμένο δάνειο, άλλοι 5.000- δηλαδή θα φτάσει 9.000 συνολικά-  θα ολοκληρωθεί η ένταξή τους στο πρόγραμμα» τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Για τα περί «μπαζώματος» στα Τέμπη

«Καταρχάς να πούμε ότι είναι ένα τραγικό δυστύχημα που μας συγκλόνισε όλους. Δεν υπάρχουν περισσότερο ή λιγότερο ευαίσθητοι γονείς, περισσότερο ή λιγότερο ευαίσθητοι άνθρωποι και δεν υπάρχουν λιγότερο ή σημαντικότερα τραγικά δυστυχήματα. Για εμάς τα Τέμπη ήταν μια ημέρα που δεν μπορεί κανείς να την ξεπεράσει.  Βέβαια, για κάποιους ανθρώπους που έχασαν τους συγγενείς τους, τα παιδιά τους, ήταν η μέρα που σταμάτησε ο χρόνος. Και υπάρχει απόλυτος σεβασμός. Και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν αντιμετωπίζεις τέτοιες καταστάσεις είναι να σκύβεις το κεφάλι και να ακούς και τα αιτήματά τους και την οργή τους» υποστήριξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο ίδιος τόνισε ότι «δεν είπε ποτέ ο κ. Αγοραστός ότι πήρε εντολή από τον κ. Τριαντόπουλο. Δεύτερον, ο κ. Τριαντόπουλος ξεκάθαρα διέψευσε ότι έδωσε την εντολή. Εγώ αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ήταν στο πλαίσιο επιχειρησιακών ενεργειών για να γίνει η καλύτερη δυνατή- αυτό που είπαμε για τους γερανούς…» και πρόσθεσε:

«Εγώ αυτό το οποίο γνωρίζω και υπαγορεύεται και από την κοινή λογική είναι ότι είχαν οι επιχειρησιακοί μια πολύ μεγάλη ανάγκη για βρουν τους περισσότερους δυνατούς τραυματίες και δυστυχώς να συλλέξουν ανθρώπους που ήταν νεκροί κάτω από τα βαγόνια, να φέρουν γερανούς. Εκρίθη, λοιπόν, επιχειρησιακά αναγκαίο να γίνει μια ενέργεια για να μπορούν οι γερανοί να σηκώσουν τα βαγόνια και έγινε μια συγκεκριμένη διαδικασία. Τι θέλω να πω. Δεν υπάρχει μέχρι τώρα καμία πληροφορία σοβαρή, κανένα στοιχείο -η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της και προφανώς αν υπάρχει κάποιο στοιχείο και βγει εδώ θα είμαστε να το σχολιάσουμε- που να δείχνει ότι αυτό έγινε για κάποια συγκάλυψη. Ήταν μια επιχειρησιακή ενέργεια των ανθρώπων, οι οποίοι λειτουργούσαν στο πεδίο για να μπορέσουν να προχωρήσουν μια διαδικασία δύσκολη, τραγική –που κανείς δεν θέλει να την κάνει και να αντικρίσει αυτές τις εικόνες- με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ