Μάρδας VS Σκρέκα στον Realfm 97,8 για το μεταναστευτικό

Την άποψη ότι το προσφυγικό «δεν είναι ελληνικό θέμα αλλά είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα» επανέλαβε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος έκανε λόγο για «ένα μεγάλο μεθοδολογικό λάθος»:

«Είτε είμαστε στο Σένγκεν είτε δεν είμαστε στο Σένγκεν, τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αυτά που βλέπουμε σήμερα. Δηλαδή, μπορώ να σας πω ότι η ιστορία ‘θα βγείτε από το Σένγκεν’, τι σημαίνει; Ότι αυτόματα γίνεται ένα δικό σας πρόβλημα; Μπορώ να σας πω ότι δεν έχει κάποια λογική αυτή η θέση. Τα σύνορα είναι αυτά που είναι».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχουν δεσμεύσεις που δεν τηρούμε σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, ο κ. Μάρδας απάντησε ότι «οι όποιες δεσμεύσεις είναι αποτέλεσμα κάποιων διαπραγματεύσεων, κάποιων συμφωνιών. Εγώ δεν αισθάνομαι ότι υπάρχουν δεσμεύσεις που δεν τηρούνται».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας, καταλόγισε στην κυβέρνηση «μεγάλη αδυναμία» να αντιμετωπίσει «τα σοβαρά προβλήματα και να διαχειριστεί τα θέματα που έχει η χώρα μας».

Ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι οι ευρωπαϊκές φωνές που ακούγονται περί αποπομπής της Ελλάδας από τη Σένγκεν, «είναι απειλές γιατί δεν κάνουμε αυτό το ποίο θα έπρεπε να κάνουμε από μόνοι μας ως κράτος» και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πρέπει να παλέψει με τις αδυναμίες και με τον αυτισμό της».

Ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι «οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να κυβερνήσουν» συμπληρώνοντας ότι «πάσχουν σε 3 βασικούς τομείς: Πρώτον, στη συνέπεια λόγων και έργων. Δεύτερον, στην υπεύθυνη πολιτική στάση και τρίτον, στην αποτελεσματικότητα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ