Μαντάς: Αν η Ευρώπη συνεχίσει τη λιτότητα, η διάλυση της ΕΕ είναι μπροστά μας

«Αν η Ευρώπη συνεχίσει μονόπατα στη λογική της σκληρής λιτότητας, ο δρόμος της διάλυσης της ΕΕ είναι μπροστά μας», ανέφερε, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, o Χρήστος Μαντάς.

Στο ερώτημα αν αποκλείει το ενδεχόμενο στο μυαλό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να υπάρχει η έξοδος της Ελλάδας από τον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε:

«Δεν ξέρω τι ακριβώς υπάρχει στο μυαλό του κ. Σόιμπλε. Αυτό που βλέπω είναι ότι αν η Ευρώπη συνεχίσει μονόπατα στον δρόμο των νεοφιλελεύθερων πρακτικών και της σκληρής λιτότητας, ο δρόμος της διάλυσης της ΕΕ, όπως την γνωρίζαμε είναι μπροστά μας».

«Συνεπώς», πρόσθεσε, «το χοντρό δίλημμα είναι αν θα πάμε σε μία διαφορετική πολιτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο και υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις – η πρόταση της Κομισιόν ή δηλώσεις κορυφαίων παραγόντων, οι χώρες όπως η Ιταλία ή θα πάμε σε έναν δρόμο διάλυσης της Ευρώπης, εθνικών αναδιπλώσεων, ακροδεξιών μορφωμάτων στις κυβερνήσεις και όλα αυτά που θα είναι επιστροφή στις σκοτεινές μέρες».

Και συνέχισε λέγοντας: «Εμείς παλεύουμε για μία διαφορετική προοπτική, οι μέρες είναι δύσκολες. Όμως, νομίζω, έχουμε πολύ περισσότερες πιθανότητες, στο τέλος της ημέρας, να πετύχουμε έναν συμβιβασμό που θα έχει θετικό πρόσημο».

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ