Μάκης Βορίδης: Επιμένει στη διαφωνία για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών – «Δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι»

Έτοιμος να παραιτηθεί δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, επιμένοντας στην θέση του κατά του νομοσχεδίου που θα έρθει στη Βουλή για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Ε, δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι. Θα αναλάβει κάποιος άλλος. Μια δουλειά είναι και αυτή, στις δουλειές συμβαίνουν διάφορα», δηλώνει ο Μάκης Βορίδης, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής», επιχειρώντας να αποδραματοποιήσει την ένταση σχετικά με το επίμαχο νομοσχέδιο.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση αρχίζει από την Δευτέρα εκστρατεία ενημέρωσης των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας καθώς συνεχίζονται οι δηλώσεις κοινοβουλευτικών στελεχών που διαφωνούν με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Η εκστρατεία ενημέρωσης θα είναι διήμερη.

Μεταξύ των όσων αντιτίθενται στο νομοσχέδιο είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Κάποιοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εκφράζουν πρόθεση καταψήφισης, ενώ άλλοι εκφράζουν απλώς επιφυλάξεις. Αντιδράσεις έχει φέρει και η διαδικασία με την οποία δρομολογήθηκε η εκστρατεία ενημέρωσης. Πάντως ο Δημήτρης Καιρίδης δήλωσε ότι «Κι εδώ θα έχουμε μια ευρύτατη πλειοψηφία. Η χώρα χρειάζεται τον συντεταγμένο, ήρεμο διάλογο με επιχειρήματα. Εγώ τον κύριο Σαμαρά τον τιμώ απόλυτα. Από εκεί και πέρα βέβαια, ανατρέχοντας κανείς στο ’15 γιατί είχαμε το σύμφωνο συμβίωσης, θα δει ότι κι εκείνος απείχε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ