Λοβέρδος: Ο Παπανδρέου αδικείται. Είμαι υπερήφανος που τον στήριξα

Λοβέρδος: Ο Παπανδρέου αδικείται. Είμαι υπερήφανος που τον στήριξα

Μία αποτίμηση της παρουσίας του στην πολιτική έκανε ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», Ανδρέας Λοβέρδος, χωρίζοντάς την σε δύο φάσεις, προ της κρίσης και μετά.

«Η κρίση μας αποκάλυψε πολλά πράγματα. Έχω μετανιώσει όταν προτάθηκε το δημοψήφισμα, που δεν έφυγα από την κυβέρνηση, έπρεπε να φύγω», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κεφαλονιά και πρόσθεσε:

«Σε ότι αφορά την κρίση, είμαι υπερήφανος που στήριξα τον Παπανδρέου. Περάσαμε πολύ δύσκολες στιγμές. Έπρεπε να αποφασίσουμε ή να κάνουμε την χώρα Αργεντινή στέλνοντας την σε εκλογές και να πάθουν όλοι οι Έλληνες αυτό που έπαθαν οι ομολογιούχοι ή αυτό που κάναμε».

«Έξω από την Βουλή υπάρχουν δύο πολιτικοί ο Βενιζέλος και ο Τρικούπης, όχι δημαγωγοί όπως ο Δεληγιάννης. Ο Παπανδρέου αδικείται. Χρειάστηκε να σηκώσει στις πλάτες του βάρη 40 ετών μέσα σε πέντε μήνες. Πριν από την κρίση ανήκα στο εκσυγχρονιστικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτούς που έλεγαν ότι δεν υπήρχαν χρήματα. Δεν έχω ενοχές, δεν διόρισα, δεν μοίρασα λεφτά. Εγώ δεν έκανα πολιτικές που χρεοκόπησαν την χώρα», σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Για την επόμενη μέρα της «Ελιάς», μετά τις ευρωεκλογές, ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε: «Ανάλογα με το αποτέλεσμα οι φιλοδοξίες μας είναι για μετά. Έχω την άποψη να απευθυνθούμε στους τέσσερις ανεξάρτητους που βγήκαμε με το ΠΑΣΟΚ και όποιον άλλο θέλει, να συγκροτήσουμε μία νέα κοινοβουλευτική ομάδα. Εμείς διαχειριστήκαμε μόνοι μας την κρίση. Η Ν.Δ. έκανε τότε Ζάππεια, μείγματα, ψέματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τώρα ότι ήταν η Ν.Δ το 2012. Η Ελιά γεννήθηκε για να μείνει. Τώρα τι ηγεσία θα εκλέξει, τι θα ειπωθεί στις συνδιασκέψεις θα τα δούμε όλα μαζί. Πρέπει να προχωρήσουμε και σε θέματα ηθικής για κάποια γεγονότα που έχουν σημαδέψει κάποιους λίγους από εμάς».

Αναφορικά με τη σημασία του εκλογικού αποτελέσματος ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» τόνισε ότι δεν θα είναι «τυχαίο» και πρόσθεσε:

«Στις ευρωεκλογές το εκλογικό σώμα είναι ενιαίο. Ο ΣΥΡΙΖΑ του μιλάει και του λέει εκλογές. Η Ν.Δ. θα δούμε τι θα πει. Η ΑΝ.ΕΛΛ και το ΚΚΕ λένε αυτά που λένε. Εμείς λέμε ότι θέλουμε να είμαστε παράγοντας σταθερότητας. Να μην διακοπεί η τουριστική περίοδος με εκλογές. Εμείς μπολιάζουμε την κυβερνητική πολιτική με πολιτικές κοινωνικής συνοχής. Θέλει ο λαός να συνεχίσουμε; Μας επιδοκιμάζει. Δεν θέλει; Μας αποδοκιμάζει. Εμείς λέμε καθαρά στον ελληνικό λαό ότι αν μας επιδοκιμάσει, συνεχίζουμε. Δεν θα πάμε σε νέα μέτρα και νέες μνημονιακές υποχρεώσεις. Θέλετε σταθερότητα; Πως θα ψηφίσετε κόμματα που θέλουν εκλογές, κόμματα που δεν έχουν βουλευτές ή κόμματα που έχουν αλλά δεν στηρίζουν την σταθερότητα. Ρωτήστε τους ανθρώπους που δουλεύουν στον τουρισμό να σας πουν αν σας λέμε τρέλες ή λογικά πράγματα».

«Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουμε εμείς η καβάτζα κανενός. Η δεδηλωμένη στηρίχθηκε στη δίκη μας αυτοθυσία. Εμείς σηκώσαμε το σταυρό του μαρτυρίου τέσσερα χρόνια. Θέλουμε τον κόσμο να εκφράσει την εμπιστοσύνη του σε μας. Αν είναι καταφανές ότι ο λαός μας καταδικάζει, αντιλαμβάνεστε ότι στην πρώτη δύσκολη περίπτωση στην βουλή, δεδηλωμένη δεν θα υπάρξει. Δεν θα παρακούσουμε την λαϊκή εντολή. Θα ευθυγραμμιστούμε σε αυτή. Η υπόθεση Μπαλτάκου θύμισε τα όρια μας με τους άλλους», υπογράμμισε.

Επίσης σημείωσε ότι η Ελιά «θα εξαναγκάσει τη κυβέρνηση να δεχτεί τη ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία».

«Έχω πάρει γνωμοδότηση από το ΙΚΑ και τον ΟΑΕ, να παγώσουν οι παλιές και να πληρωθούν τα τρέχοντα. Έχω στείλει δύο επιστολές στον Πρωθυπουργό. Υπάρχει πρόβλημα με την διαπραγμάτευση που κάνει ο κ. Βρούτσης. Δεν το πήγε καλά. Κατά τη γνώμη μου είναι ποιο σημαντικό θέμα και από το συμψηφισμό του ΦΠΑ. Είναι μείζον πρόβλημα στην Ελλάδα στον επιχειρηματικό κόσμο. Έχουμε την τροπολογία. Το έχω συζητήσει με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο. Είναι έτοιμο. Πιστεύω ότι θα το κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ