Λοβέρδος: Έπρεπε να είμαστε όλοι μαζί

Ο υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθήνας, Ανδρέας Λοβέρδος, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, για τα όσα υποστηρίζει ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ “πατερίτσα” της Νέας Δημοκρατίας.

«Έχω την εμπειρία του ενός χρόνου που έμεινα, λόγω της διαγραφής μου, εκτός ΠΑΣΟΚ, εκτός κυβέρνησης και εκτός κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Έχω καταψηφίσει, τον ΕΝΦΙΑ, που έχει ψηφίσει ο κ. Παπανδρέου. Εχω καταψηφίσει μία σειρά από πράγματα. Αυτό δεν με δικαιώνει ως κάτι άλλο στα μάτια των ψηφοφόρων. Ούτε έχω καμία τέτοια αυταπάτη. Αναφέρομαι στον εαυτό μου όχι στον κ. Παπανδρέου. Μιλώ για μας, για το ΠΑΣΟΚ, για τα στελέχη του, ένα από τα οποία είμαι κι εγώ. Θέλω να πω ότι για να πεις κάποια πράγματα στον κόσμο πρέπει να έχεις και τα τεκμήρια, τις αποδείξεις για να τα στηρίξεις. Δεν θέλω να πω τίποτα γι’ αυτά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Και πρόσθεσε: «Να ξέρετε όμως ότι είμαι αυτήκοος και αυτόπτης μάρτυς, πρώτον των εξελίξεων του 2011 του Ιουνίου, ήμουν στη Βουλή εκείνη την ημέρα θυμάμαι, είχα σχέδιο νόμου και δεν μπορώ να σας περιγράψω, μία πολιορκημένη Βουλή με καπνογόνα, κι ένα κενό εξουσίας που είχε δημιουργηθεί. Και επίσης είμαι και αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυς, μέσα σε όλες τις εξελίξεις, του Νοεμβρίου του 2011. Δεν είναι η ώρα να ανοίξει αυτή η συζήτηση, ούτε έχουμε κάτι τρομερό να πούμε στον κόσμο. Αλλά εμείς έπρεπε τώρα να είμαστε όλοι μαζί και να υπερασπιζόμαστε το έργο και την πορεία μας. Και δεν είναι δική μας ευθύνη το ότι δεν είμαστε όλοι μαζί. Θα τα πούμε μετά τις 26 του μηνός αυτά».

«Δεν θέλω να ρίχνω λάδι στη φωτιά. Δεν θέλω να θίγω προσωπικότητες. Είναι ώρα μόνο για αλληλεγγύη της κεντροαριστεράς που τελικά διασπάται. Αλλά εμείς που είμαστε μετριοπαθείς, όσοι είμαστε μετριοπαθείς, πρέπει να επιμείνουμε σε μία γραμμή ενότητας. Ξέρω και πρόσωπα και πράγματα και καταστάσεις. Ημουν «παρών», αλλά δεν είναι ώρα για να μιλήσουμε. Δεν έχω κάτι που κρύβω, αλλά για όλα αυτά που δήθεν συζητούνται, έχω μαρτυρίες να καταθέσω. Θα τα πούμε αυτά. Η ιστορία θα τα καταγράψει. Μία είναι η αλήθεια. Η χώρα είναι σε ειδικές περιστάσεις και οι ειδικές περιστάσεις θέλουν ειδικές συμπεριφορές», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Exit mobile version