LIVE – Η εκδήλωση για την Κεντροαριστερά με τους Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη, Αχτσιόγλου – Έκπληξη από Κασσελάκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η εκδήλωση της για την Κεντροαριστερά, με ομιλητές τους Διονύση Τεμπονέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ, και Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση έχει ως κεντρικό θέμα «Απέναντι στον Μητσοτάκη, ποιος; Μια πειστική απάντηση» και πραγματοποιείται στο θέατρο Άλφα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκδήλωση εδώ

Την έκπληξη έκανε στην εκδήλωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος έδωσε το «παρών». Σύμφωνα με την «ΕΦΣΥΝ», κατά την άφιξή του υπήρξαν μερικά επιφωνήματα αποδοκιμασίας, αλλά γρήγορα τον καλωσόρισαν απ’ το μικρόφωνο τόσο ο συντονιστής Δ. Τερζής όσο και η κ. Αχτσιόγλου, που τον καλησπέρισε.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν προκληθεί αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την κίνηση του Διονύση Τεμπονέρα να συμμετάσχει στην κοινή εκδήλωση με τον Νίκο Χριστοδουλάκη και την Έφη Αχτσιόγλου.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας φτάνοντας στον τόπο της εκδήλωσης τόνισε στις δηλώσεις του ότι το βασικό ζητούμενο για τη χώρα είναι να απαντήσουμε «απέναντι στον Μητσοτάκη πως» και απαντώντας στην ερώτηση ότι οι σημερινές συνομιλίες γίνονται με αυτούς που διέσπασαν την Αριστερά απάντησε ότι η ιστορία της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι μόνο οι διασπάσεις αλλά και οι μεγάλες συνθέσεις.

«Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που αφορά ένα θέμα που απασχολεί ένα τεράστιο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, το αν δηλαδή μπορεί να υπάρξει πολιτική απάντηση, στις πολιτικές της δεξιάς, στις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, που έχουν δημιουργήσει ένα σύνολο αδιεξόδων για μία πολύ μεγάλη μερίδα των πολιτών» ανέφερε, μεταξύ άλλων, από την πλευρά της η Έφη Αχτσιόγλου.

Με την σειρά του, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, επεσήμανε πως «προσερχόμαστε με την αυτοπεποίθηση των ιδεών μας, τη δύναμη των ιδεών του ΠΑΣΟΚ. Δεν συζητάμε για πρόσωπα αλλά για πολιτικές που μπορούν να δώσουν λύσεις στις αγωνίες του κόσμου».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επεσήμανε στις δηλώσεις του πως είναι πάντα υπέρ του διαλόγου και της συζήτησης. «Ήρθα για να ακούσω 3 ανθρώπους που νομίζω ότι θα έχουν κάτι σοβαρό να πουν. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνονται πολλές τέτοιες συναντήσεις. Αυτό είναι μία αρχή, και μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα και σε πολλά επίπεδα. Είναι μία πρώτη ευκαιρία να δούμε τι λένε όλα τα κόμματα. Εμείς στη Νέα Αριστερά, θα χτίσουμε την δική μας ταυτότητα πάνω στις δικές μας αξίες, θα παράγουμε πολιτική πάνω σε αυτές τις αξίες, και θα τις φέρουμε σε πολλά τραπέζια».

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων στην εκδήλωση οι:

Θόδωρος Μαργαρίτης μέλος ΠΣ ΠΑΣΟΚ

Νίκος Φωτόπουλος, γραμματέας ΓΣΕΕ

Αντώνης Κοτσακάς, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

Χάρης Τσιόκας, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

Γιάννης Δραγασάκης, πρώην αντιπρόεδρος κυβέρνησης Τσίπρα

Ευκλείδης Τσακαλώτος, βουλευτής Νέας Αριστεράς

Κώστας Πουλάκης, πρώην γγ υπουργείου Εσωτερικών

Κωστής Καρπόζηλος, εκπρόσωπος Τύπου Νέας Αριστεράς

Δημήτρης Βίτσας, πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ