Λαφαζάνης: Αποικιοκρατική η σύμβαση για τον αγωγό

Ως αποικιοκρατική χαρακτήρισε την σύμβαση που υπέγραψε η Ελλάδα για τον αγωγό που θα μεταφέρει το Αζέρικο αέριο δια μέσου της Ελλάδας στην Ευρώπη, ο πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης που πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Πτολεμαΐδα και την Κοζάνη.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι η σύμβαση που έφτιαξαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ έχει αποικιακά χαρακτηριστικά και δεν πρόκειται να αφήσει ούτε ένα ευρώ για τον τόπο .

«Προσπάθησα και πέτυχα όταν ήμουν υπουργός να ξεκινήσω επαναδιαπραγμάτευση για την φορολογική ασυλία της εταιρίας, την πλήρη απουσία δασμών υπέρ του ελληνικού δημοσίου και την επαναχάραξη της διέλευσης του αγωγού σε περιοχές που οι τοπικές κοινωνίες είχαν εκδηλώσει έντονες διαφωνίες. Δυστυχώς όλα τα παραπάνω σταμάτησαν όταν -λόγω μνημονίου – έφυγα από την κυβέρνηση και η νεομνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα διέκοψε τις διαπραγματεύσεις και ενέδωσε στις πιέσεις των Αμερικανών και των φίλων τους», είπε ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος επισήμανε ότι ο Αζέρικος αγωγός ΤΑΡ έχει την αμέριστη στήριξη των ΗΠΑ και ότι οι τελευταίες δεν ήθελαν με τίποτα το ρωσικό Φυσικό Αέριο.

Υπεραμύνθηκε της συμφωνίας που έκανε με τους Ρώσους στην Αγία Πετρούπολη για την έλευση ρώσικου αερίου στην χώρα μας λέγοντας ότι η διαφορά της συμφωνίας σε σχέση με τον αγωγό TAP, ήταν διαφορά μέρας με νύκτα υπέρ των συμφερόντων της Ελλάδας.

Αναφερόμενος σε θέματα οικονομίας και σχολιάζοντας την πορεία της χώρας δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να φύγει από την κρίση μέσα στην ευρωζώνη. Επανέλαβε την άποψη ότι «η Ελλάδα πρέπει να πάει κατευθείαν σε εθνικό νόμισμα ώστε να εφαρμόσουμε εθνική νομισματική πολιτική, από μια εθνική κεντρική τράπεζα που θα αποσκοπεί στην ανάπτυξη της χώρας, στην ενίσχυση των θέσεων εργασίας, στην στήριξη μισθών και συντάξεων».

Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι εάν δεν αντιμετωπιστεί του θέμα του χρέους δεν μπορεί να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας και πρότεινε την διαγραφή του χρέους και σεισάχθεια στις οφειλές των αδύναμων νοικοκυριών με ρύθμιση των χρεών των υπολοίπων. Μίλησε για εθνικοποίηση των τραπεζών ώστε υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης να παίξουν παραγωγικό ρόλο και να χρηματοδοτήσουν την οικονομία.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της ενέργειας τόνισε ότι αυτό που γίνεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μέγα εθνικό έγκλημα . Η ΔΕΗ με πρόταση της κυβέρνησης διαλύεται, τεμαχίζεται, και διαρρηγνύονται τα ιμάτια της. Χαρακτήρισε ως βαρύ πλήγμα την πώληση του ΑΔΜΗΕ που αποφέρει σταθερά ετήσια κέρδη στην επιχείρηση καθώς και την πώληση σημαντικού μεριδίου της επιχείρησης σε ιδιώτες. Ανέφερε ότι το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες θα βάλει την οριστική ταφόπλακα στην ΔΕΗ και ότι το λουκέτο στην μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας θα σημάνει λουκέτο στην Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ συμμετείχε σε σύσκεψη με εργαζόμενους και στελέχη της επιχείρησης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Εορδαίας ενώ την Τετάρτη θα μιλήσει σε συγκέντρωση φίλων και οπαδών του κόμματος του στη Κοζάνη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τα ελληνικά του Αντιπροέδρου της ΕΕ στα εγκαίνια για τον TAP – ΒΙΝΤΕΟ

Θεοδωράκης: Ο TAP να γίνει αφορμή για μια νέα πορεία ανάκαμψης 

Ο Τσίπρας για τον αγωγό ΤAP: Εγχείρημα μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας

Επίθεση της ΝΔ στον Τσίπρα για τον αγωγό ΤΑΡ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.