Κυβερνητικές πηγές για Τζανερίκο: Ήθελε να γίνει εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και έλεγε ότι είχε ισχυρές «πλάτες»

Αιχμές κατά του Χρήστου Τζανερίκου αφήνουν κυβερνητικές πηγές μετά τα όσα ανέφερε σήμερα ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Α1 Τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου, ότι κι άλλος υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος προσπάθησε να τον επηρεάσει, ώστε να βοηθήσει να αποκλειστεί το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη.

Τζανερίκος: Υποστηρίζει ότι είχε επικοινωνία και με δεύτερο κυβερνητικό παράγοντα – Η νέα καταγγελία και οι πολιτικές αντιδράσεις

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, ο κ. Τζανερίκος «σε πρότερο χρόνο επιθυμούσε να γίνει εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Στην κατεύθυνση αυτή επικαλέστηκε και ισχυρές επιχειρηματικές “πλάτες”. Όπως είναι ευλόγως αντιληπτό, η κυβέρνηση δεν μπορούσε να ικανοποιήσει την φιλοδοξία του κ. Τζανερίκου, αφ’ ης στιγμής επικαλέστηκε τις πλάτες αυτές».

Ο κ. Τζανερίκος το κράτησε μανιάτικο και λόγω κάποιων ιδιαίτερων απόψεων που έχει για την συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές, ενεργεί και συμπεριφέρεται με τρόπο που είδαμε τα τελευταία 24ωρα, λένε οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Τζανερίκο: Η εκφορά δημόσιας γνώμης από δικαστικό αντίκειται στην αμεροληψία

Σε σημερινές δηλώσεις του στο dikastiko.gr, ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρ.Τζανερίκος αναφέρθηκε στη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη αλλά και σε δεύτερη επικοινωνία με υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο. «Πριν γίνει γνωστή η νέα τροπολογία μου ζητήθηκε σε επικοινωνία με υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο “να βοηθήσω και υπάρχουν και ανεξάρτητες αρχές με την αφυπηρέτηση”», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Τζανερίκος υπέβαλε την παραίτησή του την Δευτέρα (10/4) μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την δημόσια δήλωσή του, με την οποία ασκούσε σκληρή κριτική σε διάταξη της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη.

Χρήστος Τζανερίκος: Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ