Κύρτσος: Γιατί στηρίζω τον Μητσοτάκη

Τους λόγους για τους οποίους τάσσεται υπέρ της υπόψηφιότητας του Κυριάκου Μητσοτάκης για την ηγεσία της ΝΔ ανέλυσε ο Γιώργος Κύρτσος«Υπέγραψα υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι επειδή είναι Μητσοτάκης, αλλά επειδή ξέρω τον Κυριάκο» δήλωσε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM. «Είναι ένας άνθρωπος με οικονομικές γνώσεις, έχει δουλέψει και στον τραπεζικό τομέα, ξέρει, έχει φοβερή απήχηση στους ευρωπαϊκούς κύκλους που παίρνουν τις αποφάσεις».

Για τον Βαγγέλλη Μεϊμαράκη είπε: «Πολύ καλός είναι και ο Μεϊμαράκης σε ό,τι αφορά τη συσπείρωση του κόμματος».

Σύμφωνα με τον κ. Κύρτσο η εκλογή προέδρου «δεν είναι το τέλος μιας δυσκολίας, είναι το ξεκίνημα μιας νέας πορείας».  «Για να απευθυνθούμε στα δυναμικά επαγγελματικά και κοινωνικά στρώματα, τα οποία κακομεταχειριστήκαμε επί μνημονίου, να απευθυνθούμε στις γυναίκες, οι οποίες μας έχουν γυρίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την πλάτη -μας εμπιστεύονται πολύ λιγότερο από τους άνδρες- να απευθυνθούμε στη νεολαία.  Όλα αυτά είναι μπροστά μας. Επομένως, η εκλογή του ηγέτη δεν είναι να επιστρέψουμε στον τηλεοπτικό καναπέ και να περιμένουμε πώς θα φθαρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι για να δούμε πώς θα συντονίσουμε τις δυνάμεις μας για να γίνουμε εμείς καλύτεροι, πιο ελκυστικοί και να ασκήσουμε με εποικοδομητικό τρόπο πίεση στην κυβέρνηση για να αποφύγει τα χειρότερα» ανέφερε ο Γιώργος Κύρτσος.

Σε άλλη του συνέντευξη στο ραδιοφωνικόσ σταθμό “Στο κόκκινο”, σχολιάζοντας  τις υποψηφιότητες , είπε: «Εγώ επειδή δίνω σημασία στα οικονομικά και πως θα βγούμε από τη μαύρη τρύπα αλλά και στις σχέσεις μας με την ΕΕ, υπέγραψα με το Μητσοτάκη. Κι ο Μεϊμαράκης μου κάνει, που συσπείρωσε μια ΝΔ που ήταν υπό διάλυση τον Ιούλιο και κατάφερε να μας πάει σε μια αξιοπρεπή ήττα. Τώρα οι άλλοι, ο ένας είναι με άγνωστο πολιτικό περιεχόμενο, δεξιόστροφος, αυτοδιοικητικός, αλλά δεν ξέρω τις ικανότητές του (σσ Τζιτζικώστας) , κι ο άλλος (σσ Άδωνις Γεωργιάδης) παραείναι δεξιά για να είναι η σημαία της ΝΔ, θα μας φύγουν από το κέντρο, η κεντροδεξιά.  Ελπίζω να βγει ένας από τους δύο κεντρογενείς, αλλά δεν αποκλείω και καμιά έκπληξη , καμία ανατροπή στην κάλπη».

 Διαβάστε επίσης

Νέα Δημοκρατία: Η ημερομηνία, οι κάλπες και το άδειο ταμείο

Ο Τζιτζικώστας στον Μεϊμαράκη: Σήμερα κλείσαμε στόματα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ