Κύκλοι ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Όσους κι αν αποπέμψει δεν θα μπορέσει να αποκρύψει τις στενές σχέσεις με επιχειρηματικά συμφέροντα

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να μη «λερωθεί» από την επιβεβαιωμένη μυστική συνάντηση δύο κορυφαίων στελεχών του, των Παπασταύρου και Μπρατάκου, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη», εκτιμούν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ για τις παραιτήσεις των δύο υπουργών και τις εσωτερικές αλλαγές στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό είναι το κατηγορητήριο για τον Καραμανλή – Ζητά τη δέσμευση της ΝΔ ότι θα ψηφίσει την συγκρότηση Προανακριτικής

«Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να αποκρύψει τις στενές του σχέσεις με επιχειρηματικά συμφέροντα και εκδοτικά συγκροτήματα, όσους συνεργάτες του κι αν αποπέμψει, όσες ‘εσωτερικές ανακατατάξεις’ και ανακύκλωση γνωστών προσώπων κι αν κάνει», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Στην Κουμουνδούρου μιλούν για «αποπομπή» των δύο υπουργών που εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από τον πρωθυπουργό. Αναφορικά με την εσωτερική αναδιανομή των αρμοδιοτήτων τους οι ίδιες πηγές εκτίμησαν ότι με την αναβάθμιση του Μάκη Βορίδη ο πρωθυπουργός προσπαθεί να πάρει ψήφους από την άκρα Δεξιά.

Μαρινάκης: Στο 27,7% η αύξηση του κατώτατου μισθού σε σχέση με το 2019 – Μετωπική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει έτσι ακόμη περισσότερες εξουσίες στον Μάκη Βορίδη αναγορεύοντάς τον σε νούμερο 2 της κυβέρνησης. Καθόλου τυχαίο βέβαια, καθώς είναι δεδομένο πως προσπαθεί να αλιεύσει τις ψήφους της άκρας δεξιάς, ειδικά μετά το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, στο οποίο του υπέδειξε να απέχει. Αναρωτιόμαστε πώς νιώθει ο έτερος προερχόμενος από την ακροδεξιά υπουργός του, και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης», σημείωσαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον ορισμό του Στέλιου Κουτνατζή ως γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού οι κύκλοι της Κουμουνδούρου θύμιζαν δημοσιεύματα για την ένσταση που έχει υποβληθεί για την εκλογή του στη θέση του επίκουρου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, από συνυποψήφιό του, επειδή βρισκόταν σε αναστολή καθηκόντων καθώς υπηρετούσε ως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης στην προηγούμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΣΥΡΙΖΑ: Aναπληρωτής τομεάρχης υγείας της Κ.Ο. ο Πέτρος Παππάς

«Στην ένσταση τονιζόταν ότι ο κ. Κουτνατζής δεν μπορούσε να εξελιχτεί στην ακαδημαϊκή βαθμίδα όσο διαρκεί η αναστολή του, καθώς ο νόμος ορίζει ότι όσο βρισκόταν σε αναστολή μπορούσε να ασκεί μόνο ‘διδακτικά και ερευνητικά’ καθήκοντα», σχολίασαν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ