Κουτσούμπας στον Realfm 97,8: Με τον Μίκη ποίηση, μουσική, και λαός έγιναν ένα

«Μουσική ιδιοφυΐα, τεράστια προσωπικότητα». Με αυτή τη φράση, και με την επισήμανση πως τα λόγια δεν μπορούν να εκφράσουν το μέγεθος του Μίκη Θεοδωράκη, περιέγραψε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, στη συνέντευξη που παραχώρησε απόψε στον Realfm 97,8 και sτον δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο.

«Θα είναι στις καρδιές μας, θα είναι στα τραγούδια, θα είναι στις σκέψεις μας», ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα του πως “θα τον ακούνε, θα τον μελετάνε, θα τον τραγουδάνε οι επόμενες γενιές”.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε πως ο Μίκης Θεοδωράκης φλεγόταν από το πάθος της προσφοράς στο λαό και έφερε την μαχόμενη τέχνη στην μουσική. «Με τον Μίκη ποίηση, μουσική, λαός έγιναν ένα», σημείωσε, προσθέτοντας πως το έργο του ήταν εμπνευσμένο και ζυμωμένο από τους αγώνες του λαού μας.

Αναφερόμενος στην προσωπική επιστολή που είχε στείλει στον Δημήτρη Κουτσούμπα ο μουσικοσυνθέτης, με την οποία ζητούσε να αφήσει τον κόσμο αυτόν σαν κομμουνιστής, τόνισε πως «ο Μίκης έσβησε τις λεπτομέρειες και κράτησε τα μεγάλα μεγέθη». Πρόσθεσε δε πως πρέπει να συμβάλουμε όλοι για να γίνει σεβαστή η πολιτική του διαθήκη.

Μίκης Θεοδωράκης Επιστολή

Επίσης, τόνισε πως ολόκληρη η τρίτη ημέρα των κεντρικών εκδηλώσεων του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» θα είναι αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη, παράλληλα με τα αφιερώματα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη που θα υπάρχουν τις άλλες ημέρες.

Ακούστε τη συνέντευξη του Δημήτρη Κουτσούμπα στον Real Fm:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ