Κώστας Καραμανλής: Θα κληθούν σε απολογία οι απεργοί στα τρένα που παρανόμως κλείδωσαν το αμαξοστάσιο

«Η απεργία έχει ανακοινωθεί για τις αστικές συγκοινωνίες των Αθηνών. Στον προαστιακό, έχουμε κάτι που δείχνει τον παραλογισμό του ελληνικού κράτους και της νοοτροπίας συγκεκριμένων συνδικαλιστών. Χθες στις 19:00 πάρθηκε μία απόφαση ότι θα συμμετάσχουν και αυτοί στην απεργία, χωρίς να ειδοποιηθεί το επιβατικό κοινό. Παρ’ όλα αυτά, η πλειοψηφία των εργαζομένων ήθελε να πάει να δουλέψει. Πήγαν στο αμαξοστάσιο στο Ρέντη και βρήκαν κλειδωμένα τα αμαξοστάσια από συγκεκριμένα σωματεία -που ελέγχονται- από συγκεκριμένες παρατάξεις», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής με αφορμή την κινητοποίηση των εργαζομένων στον προαστιακό.

Ερωτηθείς αν είναι κομματική η απεργία, ο κ. Καραμανλής απάντησε ότι «μία οργανωμένη μειοψηφία έκανε παρακώλυση συγκοινωνίας, έκανε κατάληψη εργασιακού χώρου και δεν άφησε τους συναδέλφους τους να πάνε για να λειτουργήσει ο Προαστιακός».

«Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα. Έπειτα από εντολή του Πρωθυπουργού, μίλησα και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΣΕ τον κ. Σπηλιόπουλο. Θα καλέσουν σε απολογία και θα ασκηθούν στους εργαζομένους αυτά που πρέπει για τα πειθαρχικά και θα δούμε εάν λάβουμε και άλλα μέτρα αν δεν ανοίξει το αμαξοστάσιο άμεσα, εντός της ημέρας. Αυτοί οι κύριοι πήγαν και παρανόμως κλείδωσαν το αμαξοστάσιο. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται ούτε στις αφρικανικές χώρες», πρόσθεσε.

«Θέλουμε να στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα ότι δεν μπορεί μία συγκεκριμένη μειοψηφία ανθρώπων να κρατάει σε ομηρεία και συναδέλφους τους και τους ανθρώπους αυτούς που περίμεναν σήμερα να επιβιβαστούν στον προαστιακό. Η κυβέρνηση είναι πάνω από το ζήτημα και δεν υπάρχει περίπτωση να ανεχτούμε αυτές τις συμπεριφορές. Η εντολή της κυβέρνησης είναι να λάβουμε όλα τα μέτρα που πρέπει. Τους καλούμε να αποχωρήσουν από το αμαξοστάσιο και να ανοίξει. Αν δεν γίνει αυτό, οι συνέπειες θα είναι βαριές. Καλό θα είναι να καταλάβουν μερικοί άνθρωποι ότι δεν μπορούν να κρατούν σε ομηρεία εκατομμύρια επιβάτες», τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.