Κώστας Καραμανλής: Η επόμενη μέρα μετά την ανακοίνωση της απόφασής του να μην είναι υποψήφιος – Τα σενάρια για τις προθέσεις του

Τάραξε τα πολιτικά δρώμενα η ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές, με τους αναλυτές να εστιάζουν στο τι σημαίνει η αποχώρηση του μακροβιότερου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας από την κοινοβουλευτική ζωή του τόπου και ποιο μπορεί να είναι το πολιτικό του μέλλον.

Νίκος Δένδιας: Ο Κώστας Καραμανλής θα συνεχίσει να στηρίζει τη ΝΔ και τις ιδέες της

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Αντώνης Δελλατόλας και η Κάτια Μακρή εστίασαν στο τι είπε, αλλά και στο τι απέφυγε να πει ο Κώστας Καραμανλής, και τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το μέλλον του στην πολιτική ζωή του τόπου.

Ο Αντώνης Δελλατόλας σχολίασε ότι η παραίτηση του Κώστα Καραμανλή δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα μάλλον, παρά δίνει απαντήσεις. Πρώτο ερώτημα είναι γιατί τώρα αποφάσισε να κάνει την ανακοίνωση ο πρώην πρωθυπουργός και όχι λίγους μήνες νωρίτερα, ζητώντας και μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό, κάτι που θα έδειχνε και έναν από κοινού σχεδιασμό. Ένα δεύτερο ζήτημα είναι κατά τον Αντώνη Δελλατόλα ότι ο Κώστας Καραμανλής αποφεύγει να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κίνηση που έχει σημασία, καθώς η χώρα οδεύει προς εκλογές και ενώ στο προηγούμενο διάστημα τον είχε στηρίξει με εξαίρεση στο θέμα των υποκλοπών. Ένα τρίτο ζήτημα είναι ότι στο κείμενο δεν υπάρχει η παραμικρή ευχή για νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Κώστας Καραμανλής: Το παρασκήνιο της απόφασής του – Όσα είπαν στο τηλέφωνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σε παρέμβασή του, ο Νίκος Χατζηνικολάου επισήμανε ότι δεν αποκλείεται να έχει ανάμιξη στην προεκλογική εκστρατεία ο κ. Καραμανλής κι έτσι να απαντηθούν διάφορα σημερινά ερωτήματα. Η Κάτια Μακρή αναφέρθηκε σε συμφωνία Μητσοτάκη – Καραμανλή, ο πρώην πρωθυπουργός να είναι παρών στην κεντρική προεκλογική ομιλία του σημερινού πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη. Σημείωσε επίσης ότι η ανακοίνωση «αφήνει παράθυρα ανοιχτά για το μέλλον» του πρώην πρωθυπουργού. Κλείνει η κοινοβουλευτική του διαδρομή, όχι η πολιτική του διαδρομή. Η Κάτια Μακρή σημείωσε την αποστροφή του κειμένου για «αγάπη και σεβασμό προς όλους τους Έλληνες πολίτες», που σημαίνει ότι απευθύνεται σε εθνικό ακροατήριο, κάτι που προσδίδει «προεδρικό» χρώμα στην ανακοίνωση, ενόψει της λήξης της θητείας της Προέδρου της Δημοκρατίας, το 2025.

Ωστόσο ο Νίκος Χατζηνικολάου, επισήμανε ότι ο Κώστας Καραμανλής επιμένει πως δεν διεκδικεί την προεδρία της Δημοκρατίας, με την έννοια ότι το σημερινό καθεστώς του προεδρικού αξιώματος, μετά την τελευταία τροποποίηση του Συντάγματος δεν του προκαλεί ενδιαφέρον. Η Κάτια Μακρή σημείωσε επίσης ότι η ανακοίνωση δεν έγινε νωρίτερα, για να μην συμπέσει με το θέμα των υποκλοπών, ενώ τώρα είναι και ένας ασφαλής χρόνος, αφού ακόμα δεν έχει προκηρυχθεί η προεκλογική περίοδος.

Κεραμέως στον Realfm 97,8: Ο κ. Καραμανλής θα δώσει έναν μεγάλο αγώνα για να μπορέσει η ΝΔ να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ