Κώστας Καραμανλής: Ανακοίνωσε την έγκριση των χρηματοδοτήσεων για την αποκατάσταση των ζημιών της πρόσφατης θεομηνίας

Την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά στους πληγέντες της μεγάλης θεομηνίας που έπληξε πρόσφατα αγροτικές περιοχές της Π.Ε. Σερρών, έδωσε ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στον δήμο Βισαλτίας.

Μάλιστα, ο κ. Καραμανλής τόνισε χαρακτηριστικά πως επέλεξε συνειδητά να μην επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές αμέσως μετά τη θεομηνία, ώστε να μην πει μόνο ένα μεγάλο «θα», αλλά θέλησε να έρθει τώρα που αποδεσμεύτηκαν οι χρηματοδοτήσεις και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών και η αποζημίωση των πληγέντων.

Τόνισε μάλιστα με έμφαση ότι η παρουσία του σήμερα εδώ σηματοδοτεί το ενδιαφέρον της κυβέρνησης να στηρίξει έμπρακτα όσους επλήγησαν, όχι δίνοντας ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά αποδεσμεύοντας άμεσα τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ακόμα ότι επιβάλλεται να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αντιπλημμυρική προστασία του συνόλου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, πέρα από τις κατά τόπους αποκαταστάσεις των ζημιών, ώστε να μην επαναληφθούν ποτέ πια στο μέλλον ανάλογες καταστροφές και να θωρακιστούν οι αγροτικές υποδομές και οι καλλιέργειες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του υπουργού αποτέλεσε η Ευκαρπία, όπου είδε και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης των υποδομών και συνομίλησε με τους κατοίκους στην πλατεία του χωριού. Στη συνέχεια, μετέβη στον Κάτω Τράγιλο και συγκεκριμένα σε χώρο συγκέντρωσης τεύτλων, όπου είχε πλήρη ενημέρωση για τις καταστροφές, τόσο από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου όσο και από αγρότες. Τελευταίο σταθμό της επίσκεψης αποτέλεσε η περιοχή της Μαυροθάλασσας, όπου αγρότες τού εξέθεσαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πλημμύρα του κάμπου και του Στρυμόνα.

Επίσης, ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας (ΚΕΘΙΣ), οι υποδομές του οποίου υπέστησαν σχεδόν μια ολοκληρωτική καταστροφή και λίγο έλλειψε να πεθάνουν τα ζώα που σώθηκαν την τελευταία στιγμή χάρη στην αυτοθυσία των στελεχών και εθελοντών του Κέντρου. Ο υπουργός τόνισε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια όχι μόνο να υπάρξει αποκατάσταση των ζημιών αλλά αν χρειαστεί να ξεκινήσουν και οι διαδικασίες μετεγκατάστασης του Κέντρου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ