Κώστας Αρβανίτης: Ο έντονος διάλογος με τον Πέτρο Παππά – «Όποιος θέλει Κεντροαριστερά να πάει στον Ανδρουλάκη»

Ένταση σημειώθηκε ανάμεσα στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη και τον βουλευτή Κιλκίς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πέτρο Παππά κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου του κόμματος το μεσημέρι του Σαββάτου 24/2.

Ο κ. Αρβανίτης ανέβηκε στο βήμα αμέσως μετά τον κ. Παππά που είπε μεταξύ άλλων ότι ότι «θέλουμε και μπορούμε να γίνουμε ο κύριος πυλώνας και ο εκφραστής της σύγχρονης κεντροαριστεράς». Ωστόσο ο κ. Αρβανίτης τάχθηκε κατά κάθε συζήτησης περί μετατόπισης του κόμματος από την Αριστερά στην Κεντροαριστερά. «Τι ωραία που τα είπε ο Πέτρος ο Παππάς. Απλά να σου θυμίσω ότι η θέση του κόμματος είναι όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Οπότε οι προσωπικές ατζέντες τέλος», είπε με τον βουλευτή να αντιδρά έντονα.

«Μιλάς σε εμένα τον απόλυτο κομματικό που δεν έχει αποκλίνει ούτε δράμι. Εγώ μιλάω για εσένα, αλλάζεις ατζέντα, αλλάζετε ατζέντα. Τα υπόλοιπα στα κανάλια.», απάντησε στο ίδιο ύφος ο κ. Αρβανίτης. Συνεχίζοντας, ο κ. Αρβανίτης ανέφερε πως ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του μίλησε για την Αριστερά και όχι για Κεντροαριστερά. «Όσοι θέλουν να πάνε στην Κεντροαριστερά, να πάνε να συναντήσουν τον κ. Ανδρουλάκη», είπε χαρακτηριστικά, στέλνοντας μήνυμα και στον Γιάννη Ραγκούση που είχε μιλήσει νωρίτερα.

«Είμαι συνειδητά μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, απλό εργαλείο. Το κόμμα με έστειλε στην ευρωβουλή με τον κόσμο. Η έδρα ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν μπορώ να εκφράσω το κόμμα, η έδρα επιστρέφει στο κόμμα. Αυτό το κόμμα που ονειρευτήκαμε, το μεγάλο μας σπίτι. Και το σπίτι είναι ανοιχτό, όχι κλειστό. Όχι να φύγουμε από τις παλιές φράξιες και να δημιουργήσουμε νέες ομάδες , νέες φράξιες, νέα αρχηγόπουλα, νέους προεδρικούς », ανέφερε επίσης.

Ο κ. Αρβανίτης ευχαρίστησε τον κ. Κασσελάκη για την αναφορά του «στη μάχη που έδωσε» στην Ευρωβουλή για το ψήφισμα κατά της Ελλάδας για το Κράτος Δικαίου, ευχαρίστησε τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής που ήταν στο συνέδριο ενώ αναφέρθηκε και στην τραγωδία των Τεμπών, με τους συνέδρους να σηκώνονται όρθιοι για να τον χειροκροτήσουν μετά την αναφορά του στη μητέρα θύματος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ