Κορονοϊός: Τι αλλάζει από την 1η Μαρτίου στους συνοριακούς σταθμούς Κακαβιάς και Ευζώνων

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από την προσεχή Δευτέρα (1/3) έως τις 15 Μαρτίου στις 6 το πρωί, για τους συνοριακούς σταθμούς Κακαβιάς και Ευζώνων ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση της Παρασκευής από το υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού από τις χερσαίες πύλες εισόδου, ισχύουν τα εξής για τους συνοριακούς σταθμούς Κακαβιάς και Ευζώνων:

-Το ωράριο εισόδου από τους εν λόγω σταθμούς διαμορφώνεται από τις 7:00 έως τις 7:00 το απόγευμα (συμπεριλαμβανομένης και της διέλευσης φορτηγών οχημάτων), αντί από τις 7:00 το πρωί έως τις 11:00 το βράδυ που ίσχυε μέχρι τώρα.

-Το όριο των 700 ατόμων που είχαν δικαίωμα εισόδου από τους εν λόγω σταθμούς διαμορφώνεται πλέον σε 400 άτομα ημερησίως.

-Υποχρεωτική χρήση ταχειών δοκιμασιών αντιγόνου (rapid tests) σε όλους τους εισερχόμενους στη χώρα από τους συγκεκριμένους σταθμούς, συμπεριλαμβανομένων και των οδηγών φορτηγών.

-Σε περίπτωση ανίχνευσης θετικού κρούσματος δεν επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα.

-Όλοι οι εισερχόμενοι από τους σταθμούς αυτούς τίθενται υποχρεωτικά σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, εξαιρουμένων των οδηγών εμπορευματικών φορτηγών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ