Κορονοϊός: “Λύγισε” ο Νίκος Χαρδαλιάς – Το “ευχαριστώ” για τον έναν χρόνο μάχης με τον κορονοϊό

«Λύγισε» στην ενημέρωση της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, όταν έκανε τον απολογισμό για τον έναν χρόνο από το πρώτο κρούσμα κορονοϊού που εμφανίστηκε στη χώρα. «Αγαπητοί μου συμπολίτες έναν χρόνο μετά τον ερχομό της πανδημίας έχουμε διανύσει μία τεράστια, πρωτοφανή πορεία, μία πορεία δύσκολη, επίπονη, μια πορεία που μας έχει στερήσει πολλά, μας έχει απομακρύνει από όσα θεωρούσαμε δεδομένα. Από τους ανθρώπους που αγαπάμε, τις καθημερινές μας συνήθειες. Τα μικρά ή μεγάλα πράγματα που κάνουν τη ζωή μας χαρούμενη», είπε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Έναν χρόνο μετά έχοντας κοπιάσει και παλέψει με κάτι πρωτόγνωρο, συνεχίζουμε να δίνουμε όλοι μας καθημερινά μία σειρά από μικρές και μεγάλες μάχες για να φθάσουμε σιγά-σιγά με απέραντη υπομονή στην υπέρτατη νίκη απέναντι στον αόρατο εχθρό».

«Έναν χρόνο μετά δίνουμε ακόμα τη μάχη μας. Νύχτα και μέρα δίνουμε τη μάχη μας. Έναν χρόνο μετά πρέπει να νιώθουμε περήφανοι για όσα έχουμε πετύχει όλοι μαζί. Μαζί Πολιτεία και πολίτες έχουμε καταφέρει πολλά και η ευγνωμοσύνη μας σε καθένα από σας ξεχωριστά που με επιμονή και καρτερία τηρεί τα μέτρα, δεν είναι δεδομένη, είναι απεριόριστη», σημείωσε ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς.

«Πιστέψτε με δεν το λέω αυτό συμβατικά, χωρίς τις θυσίες σας δεν θα είχαμε φθάσει έως εδώ», επισήμανε. «Έναν χρόνο μετά δουλεύουμε όλοι μαζί για να βγάλουμε την πατρίδα μας απ’ αυτή τη λαίλαπα», είπε με τρεμάμενη φωνή και πρόσθεσε: «Το χρωστάμε στους γονείς μας, στους φίλους μας, στους ανθρώπους που αγαπάμε και το οφείλουμε στη μνήμη αυτών που τόσο άδικα και αναπάντεχα έφυγαν από κοντά μας».

«Έναν χρόνο μετά σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για όσα έχετε κάνει, για την κούραση που αντέχετε, για τη μάσκα που δεν ξεχνάτε, για κάθε φορά που είπατε “όχι”, όταν τόση ανάγκη είχατε να πείτε “δεν πειράζει”», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ