Κόντρα Κεραμέως-Σκουρλέτη στην Βουλή: «Ο λαός σας πληρώνει για να παίρνετε θέση, όχι να απέχετε» – «Ντροπή»

Ένταση σημειώθηκε στην Βουλή μεταξύ της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας.

Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία. Υπέρ της αρχής του τάχθηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ από τα άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25 καταψήφισαν και η Ελληνική Λύση δήλωσε «παρών». Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει από τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες, ενώ είχε δηλώσει την αντίθεση του.

Η Νίκη Κεραμέως, απευθυνόμενη στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ότι «το θέμα της ενδοσχολικής βίας είναι εξόχως κοινωνικό και δεν έχει “χρώμα”, ούτε είναι θέμα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ. Απασχολεί κάθε πολίτη της χώρας. Κάθε πολίτης που επιστρέφει το βράδυ σπίτι του και έχει μία αγωνία. “Θα είναι το παιδί μου ασφαλές;”. Αυτό συζητάμε σήμερα. Πέρα και πάνω από κόμματα».

Και συνέχισε: «Κι εγώ σας ρωτώ. Είστε βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, πληρώνεστε κάθε μήνα από τους Έλληνες φορολογούμενους, έχετε προνόμια, ασφάλεια, αστυνομικούς, συνεργάτες. Γιατί τους έχετε όλους αυτούς; Για να κάνετε μία δουλειά. Για να παίρνετε θέση στα ζητήματα που φτάνουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Να συμφωνείτε, να διαφωνείτε, να λέτε “παρών”. Γι’ αυτό σας πληρώνει ο ελληνικός λαός. Γι’ αυτό σας έστειλαν εδώ οι Έλληνες πολίτες».

«Ντροπή»

Στο εκείνο το σημείο, ο Πάνος Σκουρλέτης αντέδρασε, φωνάζοντας «ντροπή» και ζητώντας από την υπουργό Παιδείας να ανακαλέσει. «Η ντροπή είναι όλη δική σας» απάντησε η Νίκη Κεραμέως.

Ο προεδρεύων της Βουλής, κ. Μπούρας, επενέβη για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. «Κύριε Σκουρλέτη, θα το διορθώσω εγώ, όλους μας πληρώνει ο ελληνικός λαός. Δεν είναι θέμα να ανακαλέσει» ανέφερε.

«Βεβαίως, όλους τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου πληρώνει ο ελληνικός λαός. Εμείς όμως ασκούμε αυτό το δικαίωμα. Κύριε Σκουρλέτη έχετε πάρει μια απόφαση ως κόμμα, η οποία είναι δική σας. Εγώ έχω δικαίωμα, εάν μου επιτρέπετε κύριε Σκουρλέτη να ομιλώ στην ελληνική Βουλή, να λέω την άποψή μου. Θα μου κάνετε λογοκρισία; Θέλετε να μου υπαγορεύσετε τι θα πω κύριε Σκουρλέτη; Καταλαβαίνω ότι σας ενοχλεί αυτό το θέμα, επειδή σας ενοχλεί εσωτερικά η απόφασή σας. Εγώ κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ σας καλώ να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να πάρετε θέση. Διαφωνείτε; Συμφωνείτε; Παρών; Πάρτε θέση. Γι’ αυτό είστε βουλευτές εκλεγμένοι του ελληνικού κοινοβουλίου» κατέληξε η Νίκη Κεραμέως.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ