Κύκλοι υπ. Προστασίας του Πολίτη: Περισσότεροι από 40.000 οι διαδηλωτές στην Αθήνα – Τι αναφέρουν για τα επεισόδια

Ξεπέρασαν τους 40.000 οι διαδηλωτές οι οποίοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 8/3 στο κέντρο της Αθήνας για την τραγωδία των Τεμπών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Τέμπη: Νέες συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Η σημερινή διαδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία οργανώσεων και σωματείων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Όπως επισημαίνουν κύκλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η πορεία στο μεγαλύτερο μέρος της εξελίχθηκε ειρηνικά. Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν όταν ομάδα λίγων εκατοντάδων ατόμων αποσπάστηκε από το σώμα της πορείας και εκτόξευσε μάρμαρα, πέτρες και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

«Κοσμοπλημμύρα» στο κέντρο της Αθήνας για την τραγωδία των Τεμπών – «Πάρε παιδί μου όταν φτάσεις, μην αμελήσεις, μην με ξεχάσεις»

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μέλη της συγκεκριμένης ομάδας προκάλεσαν φθορές, κατέστρεψαν το μνημείο των θυμάτων της Μαρφίν και έβαλαν φωτιά σε σταθμευμένο βαν.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις διευκόλυναν με τον επαγγελματισμό τους την ειρηνική διεξαγωγή της πορείας και απέκρουσαν τις επιθέσεις όποτε χρειάστηκε», τονίζουν οι κύκλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας – Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε 26 προσαγωγές και 15 συλλήψεις.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν σε ετοιμότητα, καθώς έχουν προγραμματιστεί και νέες κινητοποιήσεις το απόγευμα, κυρίως του αντιεξουσιαστικού χώρου. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα σε πορείες και συγκεντρώσεις που έγιναν σε διάφορες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ