Κόντρα Κεδίκογλου-ΣΥΡΙΖΑ για τον αγωγό

 Κόντρα Κεδίκογλου-ΣΥΡΙΖΑ για τον αγωγό

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του κυβερνητικού εκπροσώπου αυτή τη φορά σχετικά με την υπογραφή συμφωνίας για τον αγωγό ΤΑΡ.

Αφορμή αποτέλεσε η νέα ανακοίνωση της Επιτροπής Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε απάντηση της ανακοίνωσης του ΥΠΕΞ, την οποία ο Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε «πιο ακατάληπτη και από την πρώτη τους  τοποθέτηση».

«Ελπίζουμε ότι τα μέλη της Επιτροπής δεν πέρασαν τις τελευταίες είκοσι δύο  ώρες, οπότε δημοσιεύθηκε η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, συντάσσοντας αυτή την απάντηση. Αυτό θα ήταν ίσως το πιο ανησυχητικό…», τόνισε χθες το βράδυ.

«Δυστυχώς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να επιβεβαιώσει τις αιτιάσεις του Τμήματος Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ περί επιπολαιότητας και υποκρισίας της κυβέρνησης.

 

Και λέμε, δυστυχώς, γιατί ζητήματα τεράστιας γεωστρατηγικής και περιβαλλοντικής σημασίας, όπως οι αγωγοί, απαιτούν στοιχειώδη σοβαρότητα από όλους τους εμπλεκόμενους και πρωτίστως, βεβαίως, από την κυβέρνηση της χώρας», απάντησε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ  με νέα ανακοίνωση.

 

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όμως, επιστρατεύοντας τη γνωστή του αμετροέπεια, αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας, δεν παρουσιάζει τις θέσεις της κυβέρνησης συνολικά για τους ενεργειακούς αγωγούς και καταφεύγει σε σχόλιο του στυλ «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Ο ελληνικός λαός βγάζει τα συμπεράσματά του…», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

 

Άμεση ήταν η αντίδραση του Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος στην ανταπάντησή του επισημαίνει ότι «δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει οριστικά διαζύγιο από τη σοβαρότητα…»

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να γίνει η Ελλάδα παίκτης στην ενεργειακή σκακιέρα και διεκδικεί τη διέλευση από τη χώρα μας του αγωγού που θα συνδέσει το Αζερμπαϊτζάν με τη Δυτική Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς δεν το επιθυμεί. Ας μας πει τελικά τι θέλει;  Μήπως προτιμά έναν αγωγό από εδώ ως τη Βενεζουέλα του Τσάβες;», τονίζει ο κ. Κεδίκογλου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ