Κόντρα Άδωνι-ΙΣΑ για τα εμβόλια

Κόντρα Άδωνι-ΙΣΑ για τα εμβόλια

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με αφορμή το αντιγριπικό εμβόλιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΣΑ, φέτος έμειναν εκτεθειμένοι πολλοί ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και άτομα άλλων ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, που δεν «πρόλαβαν» να εμβολιαστούν για τη φετινή εποχιακή γρίπη.

«Είναι τραγικό, ότι για ένα εμβόλιο των 6 ευρώ πεθαίνουν άνθρωποι», σημειώνει ο Ιατρικός Σύλλογος και τονίζει ότι «για το χαμηλό εμβολιαστικό status των Ελλήνων και των υπολοίπων κατοίκων της χώρας μας και την έκθεση του πληθυσμού απέναντι στο πανδημικό κύμα της γρίπης με 58 νεκρούς ως σήμερα, ευθύνεται η ανεπαρκής εθνική πολιτική ευαισθητοποίησης τους λαού μας σχετικά με τη σοβαρότητα της πρόληψης από την εποχιακή γρίπη».

« Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι ο αποτελεσματικότερος και ο οικονομικότερος τρόπος να κρατήσει το κράτος υγιείς τους πολίτες και να αοφύγει θανατηφόρες ασθένειες, είναι ο εμβολιασμός. Όμως στο Νόμο 4238 για το ΠΕΔΥ που πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε στη Βουλή, ουδεμία μνεία και μέριμνα δεν υπάρχει για την πρόληψη», καταλήγει ο Ιατρικός Σύλλογος

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης κάνει λόγο για «διαστρέβλωση» των δηλώσεών του και υπογραμμίζει ότι ο ΙΣΑ «προσπαθεί να πανικοβάλλει τους πολίτες».

«Η αναφορά μου στον εμβολιασμό απευθύνεται σε όλους τους άλλους, πλην των ευπαθών ομάδων. Ο ΙΣΑ απαντά με μακροσκελές Δελτίο Τύπου σε κάτι που δεν είπα και για λόγους που μόνον εκείνος γνωρίζει. Ασφαλώς και οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να εμβολιαστούν ακόμη και τώρα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να προκαλέσουμε γενικό πανικό στους πολίτες και ελπίζω ο ΙΣΑ να συμμερίζεται αυτή μας την άποψη», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.  

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ