Κωνσταντοπούλου: Δεν θα με εμποδίσετε με φθηνά αντικοινοβουλευτικά κόλπα να παλεύω για την δικαίωση των θυμάτων των Τεμπών

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με κατηγορίες για «συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών» εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Θα ξεκινήσω από αυτό το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και σε πλήρη διάπραξη και είναι η συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών. Συγκάλυψη με εντολή της κυβέρνησης και με υλοποίηση διεκπεραίωση από πλευράς των κυβερνητικών βουλευτών. Προχθές στην Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών διεξήχθη μία διαδικασία παρωδία, προδιαμορφωμένη και προσυμφωνημένη δυστυχώς μεταξύ κυβέρνησης και των λοιπών κομμάτων της αντιπολίτευσης. Να γίνουν δηλαδή παράλληλοι μονόλογοι και να μην γίνει καμία συζήτηση για την δολοφονία 57 συνανθρώπων μας», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι δεν έγινε καμία συζήτηση στην Επιτροπή για τις μαρτυρικές καταθέσεις που δόθηκαν ενώ κυβερνητικοί βουλευτές εμπόδισαν τις καταθέσεις και άλλων μαρτύρων. Στην συνέχεια κατηγόρησε τους βουλευτές της ΝΔ, Έλενα Ράπτη και Θάνο Πλεύρη ότι «παρενέβησαν για να αλλοιώσουν την σύσταση της Επιτροπής κατ’ εντολή του κυρίου πρωθυπουργού» αφού την εξαίρεσαν από μέλος της Εξεταστικής.

«Στη συνέχεια ομολόγησαν ότι έχουν σύγκρουση συμφερόντων και δεν μπορούν να συμμετέχουν στις διαδικασίες της Επιτροπής. Αυτό το οποίο θέλατε να με εμποδίσετε, δηλαδή να συνεχίσω να παλεύω για την δικαίωση των θυμάτων δεν θα το πετύχετε. Πρέπει να περάσετε πάνω από την ύπαρξη μου για να το πετύχετε. Ούτε θα το πετύχετε βέβαια με φθηνά αντικοινοβουλευτικά κόλπα όπως αυτά που έγιναν την Δευτέρα», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Παράλληλα ανέφερε ότι υπήρξε βίαιη διακοπή των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να μην φτάσει έγκαιρα η ποινική δικογραφία του ανακριτή για την υπόθεση των Τεμπών.

«Η Εξεταστική Επιτροπή διέκοψε δια της βίας τις εργασίες της στις 20 Φλεβάρη. Γνώριζαν ότι επίκειται βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας με βάση το οποίο θα μπορούσε να διαβιβαστεί η ποινική δικογραφία του ανακριτή και πράγματι αυτό το βούλευμα εκδόθηκε 2 μέρες μετά στις 22 Φλεβάρη. Και 23 Φλεβάρη όπως πληροφορήθηκα χθες από τον εφέτη ειδικό ανακριτή έφυγε από τα χέρια του με ειδικό υπηρεσιακό ταχυδρομείο το ειδικό ανακριτικό υλικό που διαβιβαζόταν στην Εξεταστική Επιτροπή και τον πρόεδρο της, τον επίορκο κύριο Μαρκόπουλο. Αυτόν τον οποίον κατ’ εντολήν διεκπεραιώνει το ξέπλυμα και την συγκάλυψη», σημείωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Και πρόσθεσε: «Και ενώ το υπηρεσιακό ταχυδρομείο παραδίδει μέσα σε 24 ώρες για κάποιο μυστήριο λόγο αυτά που έφυγαν από τα χέρια του ανακριτή την Παρασκευή 23 Φλεβάρη ομολογήθηκε ότι παραλήφθηκαν από τον κύριο Μαρκόπουλο πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπ0ής πότε; Πέντε μέρες αργότερα στις 28 Φλεβάρη. Που βρίσκονταν τα έγγραφα και το υλικό όλες αυτές τις μέρες; Ποιος τα έκρυβε; Ποιος δεν παραλάμβανε; Ή ποιος τα έκρυβε. Ποιος τα κατείχε; Ανακριτικό υλικό για το έγκλημα των Τεμπών».

Επιπλέον αμφισβήτησε για μία ακόμη φορά την εξαίρεση της από μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής αφού εκπροσωπεί νομικά θύματα της τραγωδίας των Τεμπών. Ενημέρωσε ότι απέστειλε έγγραφο στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα με την οποία αμφισβητούσε την εξαίρεση της. «Ξέρετε τι μου απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής στο επίσημο έγγραφο μου; Τίποτα. Δεν μου απάντησε τίποτα. Συνομολόγησε δηλαδή ότι έχω ακύρως εξαιρεθεί», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Στο ίδιο έγγραφο μου του κατήγγειλα ότι ανοίχθηκαν χωρίς γνώση μας και έγκριση μας τα γραφεία της Πλεύσης Ελευθερίας και μάλιστα το γραφείο όπου φυλασσόταν η δικογραφία της υπόθεσης των Τεμπών. Του ζητώ να πληροφορηθώ ποια έρευνα έγινε. (…) Ξέρετε τι μου απάντησε ο κ. Τασούλας; Τίποτα. Δεν μου απάντησε κάτι», τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και απευθυνόμενοι στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι δεν έχουν τίποτα για τα «όσα σοβαρά καταγγέλλονται μέσα στην Βουλή».

Για την ένταση που προκλήθηκε στην συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής την Δευτέρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξήγησε ότι είχε δικαίωμα να εμφανιστεί με 5 διαφορετικές ιδιότητες. «Επί μία ώρα ο κ. Μαρκόπουλος ο αρχιερέας της συγκάλυψης αρνείτο να ξεκινήσει τις διαδικασίες της επιτροπής. Από τις 3 μέχρι τις 4 μου ζητούσε, ζητούσε από αρχηγό κόμματος (…) να βγω από την αίθουσα. Με ποιο δικαίωμα; Πόσος είναι ο φόβος της αποτροπής της συγκάλυψης που κάνει τον πρόεδρο μίας Επιτροπής να μην ξεκινά την συνεδρίαση», αναρωτήθηκε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ